Marţi,
21.09.2021
Innorat
Acum
14°C

Bogdan Trif, PSD Sibiu: „Împrumuturile uriașe pe care Cîțu și echipa lui le-au făcut nu se regăsesc nici în măriri de salarii, pensii sau alocații pentru copii”

Bogdan Trif, PSD Sibiu: „Împrumuturile uriașe pe care Cîțu și echipa lui le-au făcut nu se regăsesc nici în măriri de salarii, pensii sau alocații pentru copii”

Europarlamentarul Victor Negrescu și deputatul Bogdan Trif au susținut ieri o conferință de presă la sediul PSD Sibiu, despre împrumuturile luate de guvernul PNL-USR și despre Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

”Guvernul PNL-USR a împrumutat săptămâna trecută încă 3,5 miliarde de euro.  Suma se adaugă la cele 50 de miliarde împrumutate din 2020 încoace, de aceeași guvernare. La toate acestea se vor adăuga încă 15 miliarde de euro, împrumut prin PNRR.  

Împrumuturile uriașe pe care Cîțu și echipa lui de iresponsabili le-au făcut nu se regăsesc nici în măriri de salarii, pensii sau alocații pentru copii. Această sumă uriașă nu se regăsește nici în investiții mari, cum ar fi constucția de autostrăzi, spitale etc. I-am solicitat public domnului Cîțu să vină în fața Parlamentului și să explice românilor unde s-au ”evaporat” banii împrumutați. Bineînțeles că premierul a refuzat acest lucru. 

Zilele trecute, Eurostatul (Institutul de Statistică și Prognoză a UE) a publicat un grafic referior la împrumuturile pe care guvernele de coloratură politică PSD, PNL sau cele tehnocrate le-au luat.  Iar Eurostatul nu poate fi contestat de nimeni, nici măcar de cei mai mari susținători ai PNL-USR, pentru că este un institut corect.

Vă rog urmăriți cu atenție datele prezentate în graficul făcut public de către Eurostat și trageți dumneavoastră concluziile”, explică deputatul Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

”Nici până astăzi nu avem un Plan de Redresare și Reziliență acceptat de Comisia Europeană. România este printre ultimele state care vor avea planul acceptat de executivul european. Acest lucru se va întâmpla în toamnă, probabil la finalul lunii septembrie. Aceasta este dovada că planul nu a fost conceput într-o manieră adecvată. Nu a existat dialog cu autoritățile locale, cu partenerii sociali sau cu experți care ar fi putut contribui la realizarea lui. Comparativ cu ce au prezentat alte guverne europene, planul României nu prezintă o viziune foarte clară despre modul în care ar trebui să arate economia țării noastre, societatea românească pe viitor. Acest plan ar fi trebuit să cuprindă resurse financiare pentru sectorul economic, pentru IMM-uri, pentru crearea de locuri de muncă, ori, aceste lucruri nu le regăsim.

În plus, din cele 29,2 de miliarde de euro, cât reprezintă PNRR-ul, guvernarea USR-PNL a alocat, în mod aberant, circa 2 miliarde de euro doar pentru consultanță, salarii supra-dimensionate și hârtii. Asta în timp ce, pentru agricultură, guvernul actual a cerut 0 (zero) euro.

Avem, de asemenea, o serie de scrisori trimise de Comisia Europeană, prin care sunt prezentate atenționări și critici privind PNRR, însă aceste adrese nu sunt făcute publice de către guvernul României. Guvernul USR-PNL trebuie să explice de ce a cerut prelungirea evaluării de către Comisia Europeană și de ce s-a ajuns la această situație care pune România în dificultate”, spune Victor Negrescu.

În cursul zilei de astăzi, europarlamentarul Victor Negrescu va susține la Sibiu o conferință în cadrul căreia, împreună cu mai mulți experți în domeniu, va prezenta oportunitățile de finanțare din fonduri europene disponibile atât la nivel național, cât și la nivel european.

Vor vorbi despre PNRR, ce oportunități ar exista pentru beneficiari la nivelul județului Sibiu. Mai ales că acest ciclu financiar european reprezintă, probabil, ultima oportunitate de finanțare pentru sibieni și nu numai. 

Biroul de Presă al PSD Sibiu

Comentarii

5 comentarii

Vivi Dragan

Acum 2 luni

Pentru Trif zis 10 la suta sau bugetarul de lux - banii imprumutati nici nu trebuie sa se duca in salarii,pensii sau alocatii trebuie sa se duca in investitii care vor aduce in viitor mariri de salarii, pensii sau alocatii. Dar acesti paraziti din psd atat au invatat cat au fost la putere sa se imprumute doar pentru mariri fara a face investiti care sa aduca bani.Important pentru aceste gunoaie a fost bani pentru voturi de aceea au dus tara unde este acum, doar consum fara investitii.
Raspunde

Marius

Acum 2 luni

psd CIUMA ROSIE, nu? Ati fost doar niste paraziti cand ati guvernat.
Raspunde

Javert

Acum 2 luni

Ipocrizia și demagogia voastră a psd-iștilor ar avea efect maxim "decât "la asistații sociali din Teleorman. Pe vremea când la ministerul muncii era nebuna de Olguța Vasilescu iar ministru de finanțe era cocalarul de Teorovici ați votat legea salarizării unitare care-i făceau pe bugetari împărații României .De asemenea ați votat și mărirea pensiilor .Asta în situația în care România nu dispunea de bani pentru a putea acoperi obligațiile megalomanice pe care voi le-ați votat în parlament .Pe vremea lui Cioloș când voi aveați majoritate în parlament ați votat ca indemnizația de creștere a copilului să fie NELIMITATĂ așa că am ajuns în situația ca statul român să plătească 30 000 de€ pe lună indemnizație de creștere a copilului unui om foarte bogat .Asta în timp ce în România exista cea mai mare rată de mortalitate infantilă din UE. Orce om cu puțină memorie poate constata că mare parte din împrumuturile care se fac acum vi se ,,datorează " vouă iubitorilor de bugetarii ,pensionari și asistați sociali.

Raspunde

Neumann

Acum 2 luni

Se vede gândirea de pesedist. Nu crește salariile și pensiile din dezvoltarea economiei, ci din împrumuturi. Mai recunoaște și ca tembelul pe față: ”ăsta e modelul nostru, furăm cât putem, iar salariile le creștem din împrumuturi, să plătească nota cei care vin după noi”. Apropo, guvernul actual a făcut împrumuturi pentru INVESTIȚII, 460 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții pentru Spitalele Regionale Craiova și Cluj (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/guvernul-imprumuta-480-de-milioane-de-euro-pentru-a-construi-doua-spitale-regionale-de-la-craiova-si-cluj-1544295 ) + 250 de milioane de euro pentru Spitalul Regional de la Iași, acord semnat în aprilie de Ministrul Finanțelor (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/finantare-de-250-de-milioane-de-euro-de-la-bei-pentru-spitalul-regional-iasi-1502721 ). Evident, nu sunt deloc singurele împrumuturi făcute pentru investiții. ”Investiții”, acest cuvânt străin pesediștilor. Și, că tot veni, vorba, băi Triffache: unde mama ta de hoț sunt spitalele ălea regionale anunțate cu surle și trâmbițe de PSD?
Raspunde

Kokos

Acum 2 luni

Bai lache , mai poti sa minti mult? Cum adica imprumuturile sa se duca in pensii si salarii? Pai care tara din lumea asta se imprumuta pentru pensii si salarii in afara de noi? Imprumuturile trebuie sa mearga in investitii pentru ca numai asa te dezvolti ca tara. Si chiar merg pentru ca in ultimii doi ani investitiile in Romania au fost mult mai mari decat atunci cand ati fost voi la putere. Si merg si in pensiile si salariile nesimtite pe care voi le-ati marit din pix , fara sa fie sustinute de economie , pentru ca deficitul ala lasat de voi trebuie finantat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus