Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Maternitatea Sibiu primeşte vaccinuri anti-tuberculoză BCG după patru luni de lipsă

Maternitatea Sibiu primeşte vaccinuri anti-tuberculoză BCG după patru luni de lipsă

Maternitatea din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va primi, până la finalul acestei săptămâni, necesarul pentru un an şi jumătate de vaccinuri anti-tuberculoză BCG, a anunţat liderul judeţean al USR PLUS, consilierul judeţean Ruxandra Cibu Deaconu.

"După mai bine de 4 luni în care aceste vaccinuri au lipsit în totalitate din maternitatea Sibiu, acestea vor fi distribuite până la sfârşitul acestei săptămâni, asigurând necesarul pentru aproximativ 1 an şi jumătate", a scris marţi, Ruxandra Cibu Deaconu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit consilierului judeţean, copiii mai mari de trei luni, care nu au fost vaccinaţi în maternitate, vor fi testaţi BCG la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu.

"Pentru copiii mai mari de 3 luni cărora nu le-a fost administrat vaccinul în maternitate vor avea nevoie de o testare BCG în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie. Pentru restul, vaccinarea va începe de îndată ce dozele ajung la Sibiu", a precizat Ruxandra Cibu Deaconu.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, la începutul acestei luni, că a încheiat "toate procedurile necesare" achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate joi către Unifarm şi ulterior către direcţiile de sănătate publică, precum şi a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care urmează să fie livrate în perioada următoare.

(Agerpres)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus