Duminică,
01.08.2021
Cer Senin
Acum
31°C

Premiilor Galei UNITER: Teatrul Național Radu Stanca, premiat pentru platforma de spectacole online

Premiilor Galei UNITER: Teatrul Național Radu Stanca, premiat pentru platforma de spectacole online

Scena Digitală, platforma de spectacole online a Teatrului Național Radu Stanca a primit un premiu special în cadrul Premiilor Galei UNITER. Acesta a fost singurul premiu obținut de teatrul sibian, artiștii de aici nefiind nominalizați la nicio categorie. Alături de platforma online a mai primit premiu special Teatrul Poesis, program al Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova şi al Teatrului Notara din Bucureşti, fondat de actorul Emil Boroghină.

Teatrul din Craiova, premiat pentru cel mai bun spectacol

„Inimă şi alte preparate din carne” de Dan Coman, o producţie a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova și regizat de Radu Afrim a fost desemnat cel mai bun spectacol la cea de-a XXIX-a ediţie a Premiilor Galei UNITER, care a avut loc, luni seară, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale din Bucureşti, informează Agerpres. Premiul pentru cea mai bună regie a fost câştigat de Carmen Lidia Vidu pentru spectacolul „Jurnal de România. 1989”, producţie a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, anunță Agerpres. Distincţia i-a fost înmânată regizoarei de primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost câştigat de actorul Răzvan Vicoveanu pentru rolul Ivan Alexandrovici Hlestakov din „Revizorul” de N.V. Gogol, regia Petru Vutcărău, Teatrul „Regina Maria” Oradea.  La categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, câştigătoare a fost desemnată actriţa Emoke Kato pentru rolul Eszter Nagy din spectacolul „Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois” de Cosmin Stănilă, regia Andrei Măjeri, Reactor de Creaţie şi Experiment, Cluj-Napoca.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit actorului Ion Rizea pentru rolul Bunica din spectacolul „Povestea acelor oameni care s-au adunat într-o seară în jurul unei mese”, textul şi regia Radu Iacoban, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

Cea mai bună actriţă în rol secundar a fost desemnată Diana Vieru pentru rolul Marusia din spectacolul „Oraşul cu fete sărace”, scenariu după nuvelele lui Radu Tudoran, regia, scenariul şi universul sonor Radu Afrim, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi.

   

Vizualizari: 621

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus