Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Sibienii au pus umărul la ajutorul sinistraților din Apuseni prin proiectul „Cămăruța Milosteniei”

Sibienii au pus umărul la ajutorul sinistraților din Apuseni prin proiectul „Cămăruța Milosteniei”

Proiectul „Cămăruța Milosteniei. Împreună dăruim bucurie și speranță”, inițiat în luna martie a acestui an de Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu și-a demonstrat importanța atunci când vine vorba de a întinde o mână de ajutor. Prin intermediul acestui proiect, săptămâna trecută, peste 100 de familii din localitatea Dăroaia, comuna Roșia Montană, județul Alba, au primit alimente din partea Arhiepiscopiei Sibiului. Familiile în care au ajuns alimentele au fost afectate de inundațiile recente din zona Abrud-Roșia Montană și aveau mare nevoie de ajutor.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiu care au participat la acțiunea socială din Apuseni vorbesc cu emoție despre ceea ce au văzut acolo. Viituri puternice au făcut ca oameni să rămână fără case, fără agoniseala de o viață, fără grădini, fără mâncare. A fost momentul în care, proiectul „Cămăruța Milosteniei. Împreună dăruim bucurie și speranță” și-a dovedit forța socială. Prin intermediul acestui program, 1.600 de kg de alimente au ajuns, din Sibiu, la familiile greu încercate de inundații.

Delegația Arhiepiscopiei Sibiului care a dus alimentele la Dăroaia a fost condusă de preotul Tiberiu Kiss, inspector social eparhial, iar activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Asociația „Sfântul Nicolae” Abrud, cu sprijinul Jandarmeriei Câmpeni şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

A fost un moment, cu un impact puternic asupra tuturor celor implicați. Reprezentanții Arhiepiscopiei spun că aveau alimentele pregătite pentru a ajunge la mai multe familii din județul Sibiu, însă perioada dificilă prin care au trecut familiile din Dăroaia și faptul că de pe azi pe mâine au pierdut totul, i-a făcut pe aceștia să schimbe destinația alimentelor, iar acestea să ajungă în Apuseni.

Vă reamintim că proiectul „Cămăruța Milosteniei. Împreună dăruim bucurie și speranță” se desfășoară la bisericile din parohiile și mănăstirile Arhiepiscopiei Sibiului, unde sunt așezate cutii pentru donarea de alimente neperisabile. Orice persoană care trece pragul acestor biserici poate duce un astfel de aliment. Câte puțin de la fiecare, poate însemna 1.600 de kilograme de alimente, care să ajute zeci de oameni aflați la nevoie. Toate aceste alimente ajung la familii grav afectate social, atât din județul Sibiu, cât și în alte locuri din țară, ca și în cazul familiilor din județul vecin.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus