Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
5°C

FOTO Mașinile au invadat Pădurea Dumbrava și pista pentru biciclete. Directorul CNM ASTRA vrea intrare din Calea Poplăcii

FOTO Mașinile au invadat Pădurea Dumbrava și pista pentru biciclete. Directorul CNM ASTRA vrea intrare din Calea Poplăcii

”În Pădurea Dumbrava, la întrarea în muzeul Astra. Asa e mereu in weekend! Chiar nu se poate bloca accesul mașinilor in padure pe poteca de traseu cicloturistic? O mașina de CL căuta loc de parcare la 300 m prin pădure! Oare cui trebuie scris?”, se întreba astăzi un sibian pe pagina sa de Facebook, postând mai multe imagini cu mașini parcate adânc, în pădure.

Situația locurilor de parcare insuficiente pe Calea Dumbrăvii a provocat de curând chiar și o petiție online prin care se cerea deschiderea unei căi de acces în Muzeu din Calea Poplăcii, cu locuri de parcare aferente. ”Propunem proiectarea şi execuţia unui drum de acces din DJ106R, zona Uzina de Apă. Pe acest tronson se pot amenaja pe marginea drumului parcări pe toată bucata de drum dintre Sibiu şi Uzina de Apă sau o parcare mare pe dreapta în zona Uzinei de Apă, terenul aparţinând MapN”. O altă idee era de a extinde parcările de pe drumul spre Rășinari. ”Proiectarea şi execuţia extinderii parcării pe DJ106A în continuarea actualului amplasament al parcării de pe partea stângă sens de mers Sibiu - Răşinari, atât înspre Sibiu, cât şi spre intersecţia cu drumul DJ 106D”, se arăta în petiție.

”Demarăm primele planuri în acest sens

Ideea de a face o intrare din Calea Poplăcii a fost îmbrățișată de directorul CNM Astra, Ciprian Ștefan. ”În Calea Poplăcii ne gândim să construim la o intrare nouă în muzeu. Este un proiect strategic pentru noi. De ce spun asta? În viitor va veni centura ocolitoare a Sibiului, partea de sud, care va trece pe acolo. Indiferent de traseul final stabilit, noua centură va trece prin vecinătate. Mi s-ar părea o mare eroare de management ca eu să nu iau în considerare lucrul acesta și să nu prevăd o nouă poartă de acces, cu parcare, poate un sediu nou pentru colecțiile Franz Binder, spre exemplu, poate o mică cafenea pentru că spațiul îmbie la relaxare. Aș rata o mare oportunitate dacă nu m-aș gândi la asta. De aceea demarăm primele planuri în acest sens”, a declarat pentru Turnul Sfatului Ciprian Ștefan în lun iunie.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

John doe

Acum 1 an

E nevoie de proiecte pe fonduri europene ca sa infigeti 1-2 stalpi la intrarea in padure? Că pe partea cocalarilor care intră cu masinile in pădure nu mai e nimic de educat, asta e iq-ul lor. Poate daca s-ar confisca mașinile gasite in padure. Si milițienii.. probabil ca erau toti la grătar.
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Cocalari care vor sa mearga cu masina pana in muzeu si deloc pe jos . Aceeasi care vor sa parcheze in Piata Mica in usa terasei , sa coboare din masina direct pe scaun , nu cumva sa faca niste pasi pe jos.
Raspunde

Teodora

Acum 1 an

Sunt persoane care parchează în acea zona și dacă sunt locuri suficiente în parcare. Doresc să își asigure umbră și distanta cat mai mică distanță între mașină și intrarea în muzeu. E vorba de comoditate și de egocentrism. Daca ar putea, unii ar parca între exponatele muzeului...
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

angajatii d-lui Stefan sa-si faca treaba...ca numai stau la umbra si isi povestesc unul altuia!!! parcarea din padure ar trebui desfiintata / blocata!!! parcarea rezervata pentru angajatii tupeisti de la muzeu ar trebui deschisa publicului!!! si da se pot face toate astea usor numai sa vrea!!! in plus d-nul Stefan poate sa mearga la sefele lui de la primarie si consiliul judetean si sa zica ca nu sunt locuri de parcare!!! si daca tot cer o suma ENORMA pe biletul de intrare ar putea sa schimbe becurile arse...nu de alta dar sunt mai multe decat cele care functioneaza...si NU NU e nevoie de fonduri europene pentru asta!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vasile

Acum 1 an

Ce le știe autorul articolului pe toate ... Credibilitate zero când scrii despre Sibiu de la câteva mii de km.departare.
Raspunde

Cum e afara asa e si inauntru

Acum 1 an

Totul tine de vointa conducerii muzeului. Situatia se poate remedia rapid prin remontarea barierei din lemn care impiedica accesul auto in padure si care a fost desfiintata in urma cu 2-3 ani. Aceasi situatie se regaseste si la intrarea in muzeu, unde, dupa poarta de acces, zona verde din stanga si dreapta aleei a fost transformata in spatii de parcare pentru autoturismele angajatiilor acestei institutii.
Raspunde

Alternative

Acum 1 an

Exista deja o intrare nefolosita in capatul Aleii Elevilor, venind dinspre zoo. Se pot astfel prelugi locurile de parcare inspre Zoo si deschis accesul si de acolo. Capatul din Calea Poplacii ar fi pacat sa fie umplut si el de masini. Ar trebui amenajat cu pista de bicicleta lata(nu fasiile existente deja, unde se inghesuie si carucioare, familii, catei si biciclete) si loc de promenada suficient.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus