Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

O dată la zece ani: Primăria întreabă sibienii cum vor să se dezvolte urbanistic orașul

O dată la zece ani: Primăria întreabă sibienii cum vor să se dezvolte urbanistic orașul

”Sibiul meu, Sibiul nostru” este motto-ul pe care administrație locală îl promovează în fruntea viitorului Plan urbanistic general al orașului. Plan pentru care tocmai lansează o etapă de consultare publică.

În cadrul contractului de peste un milion de euro semnat la finele anului trecut pentru actualizarea PUG-ului Sibiului, s-a ajuns la etapa elaborării unor studii de fundamentare. Etapă în care firmele angajate (asocierea SC Daedalus Proiect Sibiu - Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu – Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiză și Consulting București - SC Intergraph Computer Services SRL) trebuie să și consulte sibienii ”cu privire la problemele cu care se confruntă în acest moment, dar și cu privire la nevoile pe care le au pentru care își doresc să se găsească soluții în noul PUG”.

În acest sens a fost elaborat un chestionar, care poate fi completat în mod anonim, atât on-line, cât și în format scris. On-line acesta poate fi găsit aici, iar în format tipărit – la sediile Primăriei din Piața Mare, bd. Victoriei și str. Turismului. ”Chestionarul se completează ușor, în 10 minute. Vă invităm să completați acest chestionar până în data de 29 august”, transmit reprezentanții administrației locale.

Astrid Fodor, primarul Sibiului, invită locuitorii orașului să completeze în număr cât mai mare chestionarul. “Pentru ca varianta actualizată a PUG-ului să fie cât mai aproape de ceea ce își doresc sibienii pentru orașul lor, am dispus firmei contractate prin sarcinile contractuale să prevadă consultări cu cetățenii, sub toate formele și în mai multe etape. Viziunea PUG-ului este definită prin motto-ul «Sibiul meu, Sibiul nostru». Prin urmare, îi invit pe sibieni să răspundă acestui chestionar în număr cât mai mare pentru a putea contura o imagine cât mai realistă a Sibiului din prezent, ceea ce ne va permite să planificăm corect viitorul orașului”.

Pentru actualizarea PUG-ului al cărui termen de valabilitate a fost prelungit până la elaborarea celui nou a fost activat și un site - pug2021.sibiu.ro -, dar și o pagină de Facebook, mai anunță autoritățile locale.

Pentru noul plan urrbanistic general al Sibiului a fost elaborat și un logo

Importanța și rolul planului urbanistic general

Sursa: comunicat Primăria Sibiu

Planul Urbanistic General reprezintă baza avizării tuturor investițiilor publice și private din oraș. Acest document strategic este important pentru că definește în linii generale dezvoltarea coerentă a orașului în următorii 10 ani.

Planul urbanistic general cuprinde reglementări pe termen scurt, cu privire la: delimitarea teritoriului municipiului, stabilirea modului de utilizare a terenurilor, modernizarea infrastructurii orașului,  stabilirea zonelor protejate și de protecție a monumentelor istorice și a siturilor arheologice, etc.

Pe termen mediu și lung, PUG-ul stabilește: evoluția în perspectivă a localității, direcțiile de dezvoltare funcțională, traseele coridoarelor de circulație, zonele de risc natural delimitate și declarate astfel, conform legii, precum și măsurile specifice privind prevenirea și atenuarea riscurilor, utilizarea terenurilor și realizarea construcțiilor în aceste zone, lista principalelor proiecte de dezvoltare și restructurare, stabilirea și delimitarea zonelor cu interdicție temporară și definitivă de construire, precum și delimitarea zonelor în care se preconizează operațiuni urbanistice de regenerare urbană.

Sursa foto principală: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3169

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

A

Acum 2 ani

Degeaba intreaba daca nu asculta
Raspunde

KSamuel

Acum 2 ani

De intrebat, întreabă, dar se tine cont? Și după ce se elaborează PUG-ul, se tine cont de el? O sa fie un nou dezastru marca Fodor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus