Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cioloș, în campanie în ”fieful” lui Barna. Ușor atac la Turcan: ”suntem de câteva luni la guvernare și reformele bat pasul pe loc”

Cioloș, în campanie în ”fieful” lui Barna. Ușor atac la Turcan: ”suntem de câteva luni la guvernare și reformele bat pasul pe loc”

Alături de președinta Senatului, Anca Dragu, și de ministrul Cercetării, Ciprian Teleman, Dacian Cioloș a venit joi la Sibiu, în cadrul unui turneu pentru alegerile interne din cadrul USR PLUS.

Dacian Cioloș, cel care va candida la președinția USR PLUS împotriva lui Dan Barna - deputatul ales în circumscripția Sibiu și actual copreședinte al partidului -, a făcut inevitabil referiri și la campania din cadrul PNL. ”În USR PLUS suntem în alegeri interne. Însă nu încercăm să facem din asta un spectacol și, mai ales, să nu afectăm bunul mers al lucrurilor la Guvern. E important să nu inflamăm spiritele până la momentul în care se pot aprinde invendii mai greu de stins. Va trebui să guvernăm în continuare. Cu PNL vrem să rămânem la guvernare nu de dragul guvernării, ci pentru a face reforme”, a declarat Dacian Cioloș.

Iar când vine vorba de reforme, Dacian Cioloș nu a pronunțat niciun nume, dar a făcut referire la ministerul condus de Raluca Turcan, din partea căruia spune că aștepta implicare în chestiunea eliminării pensiilor speciale. ”Suntem deja câteva luni de când vorbim de problemele unuia sau altuia din PNL și în continuare ne învârtim în jurul problemelor de desființare a SIJ. Nici măcar PNDL 3 nu este la fel de important ca desființarea SIIJ. Pentru pensiile speciale e un grup de lucru care ar trebui să vină cu propuneri, care iarăși trenează. Noi ne așteptăm ca Ministerul Muncii să aibă o prezență mult mai activă în dinamizarea discuțiilor acestui grup. Colegii noștri din USR PLUS o să vină în septembrie cu propuneri dacă acest grup nu vine cu variante”, a declarat Cioloș.

În ceea ce privește rezultatul alegerilor pentru președinția USR PLUS, Dacian Cioloș nu consideră că poate fi întrezărit vreun rezultat. Dar a profitat de moment pentru a critica guvernul pe care Barna îl conduce din postura de vicepremier. ”Eu cred că USR PLUS e un partid atât de proaspăt și impredictibil încât nimeni nu se poate considera favorit. E un partid viu. Ține nu de cine cum trage sforile și atrage susținători prin împărțirea de funcții. Avem membri activi, chiar foarte activi, care nu stau indiferenți la modul în care USR PLUS se prezintă la guvernare. Suntem de câteva luni la guvernare și reformele bat pasul pe loc. Membrii noștri așteaptă să facem reforme”.

Dacian Cioloș a venit în campanie în rândul membrilor USR PLUS Sibiu, organizație județeană în care rezultatele alegerilor interne au dus la schimbarea președinților proveniți din USR și alegerea unora cu ”trecut PLUS”. ”Noi suntem deja între colegi, fostul PLUS și fostul USR, construim deja împreună de mai bine de doi ani de zile. Dincolo de istoria unuia sau a altuia, cred că trebuie să privim spre viitor. Trebuie să dezvoltăm formula pentru a fi mai incluzivi. Nu abordări de genul «majoritatea se impune în fața minorității»”, a mai transmis Dacian Cioloș.

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1311

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Tihomir Leluțiu

Acum 2 ani

Înfiorător personaj! Caracterul și patriotismul mult sub cele ale unei râme! Mai degrabă am încredere în Ciolacu decât în prefăcutul ăsta jegos.
Raspunde

Moca de la Csoloș

Acum 2 ani

“E important să nu inflamăm spiritele până la momentul în care se pot aprinde invendii mai greu de stins.” Să fii Cioloș și să vii cu astfel de declarații, după ce te-ai cățărat pe cadavrele celor arși la Colectiv… eu mi-aș face griji pentru ceea ce urmează să facă ăștia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus