Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
2°C

De ce Sibiul nu mai are anul acesta bugetare participativă? Primarul Astrid Fodor: ”Poate mai diminuăm sumele și ne limităm la ce spun cetățenii”

De ce Sibiul nu mai are anul acesta bugetare participativă? Primarul Astrid Fodor: ”Poate mai diminuăm sumele și ne limităm la ce spun cetățenii”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat joi că Sibiul a pus în stand-by proiectul bugetării participative pentru că sunt prea multe idei adunate deja și se încercă ajungerea cu ele la zi.

La finalul ședinței lunare a Consiliului Local Sibiu (foto), desfășurată joi, consilierul USR PLUS Diana Mureșan a ținut să ia cuvântul pentru a-l întreba pe primarul Sibiului, Astrid Fodor, de ce administrația publică locală a renunțat la a cere idei din partea cetățenilor prin sistemul bugetării participative.

”Este nevoie de continuitate pentru ca aceste proiecte să crească și cetățenii să capete tot mai multă încredere în administrație”, a spus Diana Mureșan.

În replică, primarul Astrid Fodor, a explicat faptul că majoritatea ideilor primite de la cetățeni au fost dezvoltate de administrația publică locală, astfel încât impactul lor în oraș să fie cât mai mare. Motiv pentru care și procedurile au devenit tot mai complexe și de durată.

”Nu am demarat o nouă procedură pentru că vrem să ajungem cât de cât la zi cu cele pe care le avem deja, nu din cauza pandemiei. Cele mai multe proiecte au devenit mult mai mari decât au fost ele gândite inițial de cetățeni. Ne-am dorit ca ele să fie în beneficiul cetățeanului. Poate că o soluție ar fi să mai diminuăm sumele și să ne limităm la ce spun cetățenii. Sunt proiecte care necesită proiectare, licitații, proceduri mult mai lungi. Scopul nu este să tot adunăm proiecte și să avem liste de proiecte, ci chiar să le facem”, a spus primarul Astrid Fodor.

Reamintim că prin bugetarea participativă primăria alocă o parte din bugetul anual, după care cere locuitorii să vină cu propuneri cu privire la ceea ce ar trebui îmbunătăţit în anul viitor în localitate. O listă a proiectelor propuse de sibieni cu ocazia ultimei proceduri de acest fel și stadiul implementării acestor proiecte puteți găsi aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1646

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Adevar Graita'

Acum 1 an

Mai pe romaneste, doamna primar recunoaste ca ritmul implementarii proiectelor este prea lent si nu se face fata pretentiilor de dezvolatare ale cetatenilor...
Raspunde

Elzorab

Acum 1 an

Această doamnă primar ar trebui să se pensioneze si să lase primaria. E paralelă si depășită total de evenimente. Se vede cu ochiul liber ca Sib iul este in paragina. Sibienii au grait. Au spus de ce au nevoie insa baba e praf. Probabil mai vrea studii, planuri, expertize etc. Du-te acasă si lasa-ne!!!
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Pentru ca e o prostie, de aia. Nu este vorba despre dorintele cetatenilor, ci ale unor ong-uri sau firme private care propun tot felul de nazbatii ca sa-si atinga un scop. Daca va uitati pe propunerile trecute si pe cele selectate, prin "vot", va luati cu mainile de cap. Ne trezim iar cu un pasaj de 20 de metri plin cu ecrane video la pret de milioane de euro
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus