Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
32°C

Despre postul terapeutic cu apă și consumul de fructe

Despre postul terapeutic cu apă și consumul de fructe

Trăim într-o lume care abundă în produse alimentare! Ne este așa de ușor să procurăm orice tip de aliment... fie că vorbim despre un preparat sofisticat, fie că vorbim despre un fruct exotic din țări îndepărtate! Este așa ușor să le avem pe toate! Doar o vizită la supermarket și putem avea tot ce ne dorim, atât de simplu și atât de ușor....parcă de multe ori prea simplu și prea ușor.

Vreau să împărtășesc două lucruri care mi se par super valoaroase pentru sănătatea noastră, cea de toate zilele!  Am ajuns să scriu rândurile care urmează prin observarea persoanelor din jurul meu, și mai ales din propria experiență, prin studiu și consumarea intensă a tuturor noutăților în domniul sănătățîi și al nutriției.

În primul rând, vreau să iți mărturisesc faptul că suntem înconjurați de boli ale abundenței, iar abundența alimentară poate fi cauza multor probleme pe care le avem.  Tocmai de aceea am experimentat, am citit și am observat beneficiile majore ale postului terapeutic cu apă.  Te încurajez să ții cel puțin o zi pe săptămâna post doar cu apă sau trei zile consecutive în decursul a două- trei luni.

Ce înseamnă post terapeutic doar cu apă?

Înseamnă să nu mai mănânci nimic timp de 24 de ore și să consumi doar apă. Știu, foarte multe persoane sunt reticențe la această idee doar din cauza faptului că ne este teamă ca nu cumva să ne fie foame. Foarte multă energie ne consumăm atunci când ne focusăm pe mâncare, chiar 30% din gândurile noastre se îndreaptă spre ce voi mânca la masa următoare. O să vezi că în ziua de post ai mult mai mult timp!

Ce face postul terapeutic?

În primul rând, postul îți va învața corpul să nu se mai teamă, să nu îi mai fie frică că nu are ce mânca, aduce la tăcere vocea minții, atât de zgomotoasă, care de multe ori ne sabotează!  Atunci când practicăm postul, economisim foarte multă energie și avem claritate în gândurile noastre!

În cazul în care vrei să vorbim și despre longevitate, mulți spun că ea este genetică! Ei bine, un pic -da. Însă pentru mulți dintre noi longevitatea este impactată de stilul de viață, iar în acest caz dieta pe care o adoptăm are o importanță colosală!

Atenție! Este foarte important ca în cele 24 de ore să nu consumi nimc ce ar putea “sparge” postul. Poți administra anumite suplimente însă unele dintre ele întrerup postul! Ideea este să nu consumi nimic care ar putea să îți declanșeze digestia. Ai grijă, atunci când posteșți este absolut normal să apară frisoane, dureri de cap, stare de disconfort, însă acestea apar și datorită faptului că pierdem electoliti și atunci este recoamandat să bem în timpul zilei de post câte un pahar de apă cu o jumătate de linguriță de sare.

Pe lângă toate acestea și mai important este modul în care întrerupem acest post. Ideal este să îl întrerupem cu suc de legume sau cu o masă echilibrată, preferabil fără proteină animală!

Despre postul terapeutic doar cu apă am să mai scriu mult mai detaliat în viitorul apropiat. Am dorit să va îndrept atenția spre această practică și să începeți să o folosiți! Cu siguranță o să fiți uimiți de efectele benefice!

Un alt aspect foarte important pe care vreau să îl discut acum este despre consumul de fructe, atât de controversat. Am scris un articol acum o vreme despre cum ar trebui să ne alegem fructele și legumele pe care le consumăm și lucrez intens la un alt articol în care vreau să vorbesc despre fructe în mod special!

Sunt destinate fructele consumului uman?

Cu siguranță că sunt! Iar o dietă echilibrată nu poate fi lipsită de fructe! Prin specia noastră suntem mâncători de fructi, iar celulele noastre se bucură de fiecare îmbucătură care vine la pachet cu energie, dar și cu o multitudine de micronutrienți! 

Foarte important în cazul fructelor este să fie consumate dimineața pe stomacul gol. Există cercetare în acest sens, dar eu am experimentat de a lungul anilor pe propriul meu corp. Experimentează și tu, deorece fiecare din noi e unic, iar mâncarea unuia poate fi otrava altuia!

Concluziile referitoare la consumul de fructe în cazul meu sunt multe, dar o să enumăr câteva care cred că ți-ar fi de folos:

- Consumă fructe doar pe stomacul gol. Dacă le consumi în combinație cu alte alimente rișți un disconfort abdominal;

- Consumă fructe în prima parte a zilei, mai ales dacă nu eșți o persoană activă! În cazul în care te antrenezi intens, pentru că fructele sunt o sursă majoră de carbohidrați, alege să le consumi în jurul antrenamentelor!;

- Consumă fructele ca atare, nu consuma freshuri stoarse și mai mult nu bea freshurile de fructe în timp ce îți serveșți masa!

- Nu combina fructele cu alte timpuri de mâncare;

- Alege întotdeauna fructele cu un index glicemic mic, în general alege fructele de pădure!;

- Servește fructele cu scorțișoară, mentă sau alte mirodenii pentru a le face cât mai interesante la gust și pentru că multe din aceste condimente sunt superalimente!;

- Fructele sunt vindecătoare dacă știi să le consumi!;

- Îmi place să am o zi de fructe pe săptămână sau la două săptămâni. Această zi o consider o zi “detox” de curățare a organismnului. Secretul zilei mele de fructe este că nu combin mai multe fructe la o masă, sau de multe ori consum același fruct toată ziua.

Am să mai revin cu aceste subiecte tratate mai în detaliu. Astăzi am vrut doar să îți prezint două din cele mai puternice instrumente atunci când vine vorba de menținere pe termen lung, și anume- postul terapeutic cu apă și consumul de fructe!  Sunt niște lucruri atât de simplu de folosit, și la îndemână noastră! Cu puțină voință sunt sigură că o să reușiți!

Spor la sănătate!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6111

Corina Macrea

de Corina Macrea

Health Coach

0741313451

corinamacrea.ro

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus