Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Direcția de Sănătate Publică Sibiu nu va mai avea conducere militară

Direcția de Sănătate Publică Sibiu nu va mai avea conducere militară

Ultima instituție medicală civilă din țară care mai are un director militar va trece din nou la conducere civilă, după ce colonelul medic Valerian Daniel Chelcea a anunțat că va trece în rezervă. Este vorba despre Direcția de Sănătate Publică Sibiu, care a avut conducere militară timp de aproape zece luni, încă de când orașul Sibiu și mai multe localități din județ au intrat în carantină, având cele mai multe cazuri COVID și cele mai multe decese din țară. Colonelul a cerut trecerea în rezervă pentru a putea adera la conducerea Spitalului Județean Sibiu, unde este singurul candidat.

Colonelul medic Valerian Daniel Chelcea a fost numit la conducerea Direcției de Sănătate Publică Sibiu la cererea ministrului Sănătății, cu aprobarea ministrului Apărării Naționale, după ce conducerea DSP a demisionat în luna noiembrie a anului trecut. La acea vreme, orașul Sibiu și mai multe localități din județ au intrat în carantină, având cele mai multe cazuri COVID din România și cele mai multe decese, anunță Mediafax.

Conducerea militară a rămas la Direcția de Sănătate Publică Sibiu timp de aproape zece luni, fiind singura instituție medicală civilă din țară care a rămas cu director militar. 

„În prezent, Direcția medicală a Ministerului Apărării Naționale a înaintat solicitare de încetare a detașării ofițerului la DSP Sibiu. De asemenea, colonelul medic Valerian Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgență, a depus documentația necesară pentru trecerea în rezervă, îndeplinind condițiile cu reducerea vârstei standard de pensionare”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Colonelul nu se retrage din activitatea medicală, întrucât este unicul candidat pentru ocuparea funcției de manager general al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus