Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

CNAIR: câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 a Autostrăzii Sibiu - Piteşti rămâne Porr Construct

CNAIR: câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 a Autostrăzii Sibiu - Piteşti rămâne Porr Construct

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a informat vineri că a desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 a Autostrăzii Sibiu - Piteşti.

"Vineri, 03.09.2021, la o distanţă de 6 luni de la prima desemnare a câştigătorului, urmare depunerii de contestaţii şi plângeri, atât la CNSC, cât şi la Curtea de Apel Bucureşti, CNAIR a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor dispus de CAB prin Hotărârea Civilă nr. 1230/2021 din data de 08.06.2021 pronunţată în Dosarul nr. 2548/2/2021. Ofertantul desemnat câştigător a rămas SC Porr Construct SRL, cu preţul de 1.678.873.121,77 lei, fără TVA", spune CNAIR, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare şi 44 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 60 de luni.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia Autostrăzii Sibiu - Piteşti, Secţiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeş, în lungime de 9,86 km. Una dintre lucrările principale ce urmează a fi realizate în cadrul acestui contract este construcţia unui tunel cu o lungime de 1.350 de metri.

"Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea din nou a perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi, respectiv, după soluţionarea tuturor contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire", subliniază CNAIR.

Încă două licitaţii au fost finalizate pe sectoare importante de autostradă - A1 Sibiu - Piteşti lot 4 şi A3 Suplacu de Barcău - Chiribiş, a anunţat, vineri, și ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

"Sunt finalizate procedurile de evaluare şi vor fi comunicaţi de CNAIR în scurt timp câştigătorii pentru două loturi majore de autostradă: Curtea de Argeş-Tigveni, un lot de 10 km din autostrada Sibiu-Piteşti, cu un tunel de 1,3 km şi Suplacu - Chiribiş, un lot de 26 km, abandonat din 2013 şi aflat pe Autostrada Transilvania, cu lucrări realizate parţial de Bechtel, inclusiv un viaduct de 1,6 km peste lacul de acumulare", a transmis ministrul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Alin

Acum 2 ani

Daca pleaca Drula si vine cutzu, horban sau bodega am belit-o! pa highway!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus