Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Bolt vs. Lime. Am testat ambele trotinete electrice disponibile în Sibiu

Bolt vs. Lime. Am testat ambele trotinete electrice disponibile în Sibiu

O firmă oferă posibilitatea de a rezerva trotineta în mod gratuit, cealaltă acoperă o arie mai mare a orașului - am identificat ce anume le diferențiază pe cele două tipuri de trotinete electrice care pot fi închiriate, la momentul actual, la Sibiu, dar și care sunt asemănările dintre ele. 

Lime a fost prima firmă care a adus trotinete în Sibiu, vara aceasta. La începutul lunii august, 250 de trotinete electrice au fost amplasate cu precădere în zona centrală a orașului. Câteva săptămâni mai târziu au fost aduse alte 240, de această dată cu emblema firmei Bolt. Trei zile am alocat testării fiecărui model, pentru a vedea care sunt asemănările și deosebirile dintre acestea. Iată ce am descoperit:

Preț:  

Atât Lime cât și Bolt închiriază trotinetele cu 50 de bani/minut. Aici diferența o face a doua firmă venită în Sibiu, întrucât Bolt percepe o taxă pentru rezervarea lor, tot de 50 de bani/minut, în timp ce Lime permite rezervarea trotinetelor în mod gratuit.

Viteză:

În aplicația Bolt, persoanele care nu au experiență cu această modalitate de transport, pot să aleagă modulul de începător, care limitează viteza maximă care poate fi atinsă, pentru o călătorie mai sigură. Viteza pe care ambele trotinete o pot atinge se încadrează în jurul valorilor 24-25 km/h. 

Zona acoperită:

Trotinetele Lime pot fi închiriate și parcate în principal în centrul Sibiului, așa cum se poate observa în fotografia de mai jos. Harta este delimitată de zona roșie, în care poți merge cu trotineta, doar dacă intenționezi să te și întorci în partea verde cu ea, fără să o oprești.

Trotinetele Bolt sunt mai permisive din acest punct de vedere. Observați în fotografia de mai jos că zona disponibilă ajunge până la intrarea în Cartierul Arhitecților, până la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului și până în Gușterița. De asemenea, această hartă atenționează asupra unor porțiuni în care trotineta își va limita automat viteza, date fiind aglomerația urbană sau și spațiile înguste.

Stabilitate:

O părere personală este că trotinetele Bolt oferă mai multă stabilitate, cel puțin pentru persoanele scunde. Având ghidonul mai jos și roțile mai mari decât cele de la Lime, sunt mult mai ușor de utilizat, dar și de parcat. Din propria experiență și a câtorva persoane din cercul de prieteni - e destul de ușor să cazi cu ele, oricâtă stabilitate ai crede că ai. 

Citește și M-am plimbat prin Sibiu cu noile trotinete electrice. Ușor de găsit în centru, nepractice pentru cei care stau la marginea orașului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Cyril

Acum 1 an

In Bucuresti Lime costa 70 de bani pe minut, pe cand Bolt costa 40 de bani pe minut.
Raspunde

Friki Riki

Acum 1 an

Articol de 2 bani, scris doar sa fie scris. Unde sunt detaliile, diferentele? Unde scrie care app e mai buna, ce preturi sunt la pornire, etc? Dar despre modul in care sunt lasate aiurea prin oras, fiecare pe unde apuca?
Raspunde

Gigi contra

Acum 1 an

Asta-i conceptul Lime, cica! Musca si fugi, lasa trotineta unde ti s-au terminat banutii... Te miri unde vezi cate o trota! Uite asa dau de lucru si platesc alti oameni ca sa le stranga de prin oras!
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Avantaje, dezavantaje, ieri un dobitoc mi-a taiat fata in giratoriu calare pe un rahat dinasta de trotineta, un pustan gonea prin parcare cu ea la viteza maxima si cu inca trei dobitoci am dat nas in nas pe contrasens (ei erau pe contrasens, nu eu). Evident nici unul dintre ei nu avea "gram" de echipament de protectie, daca ii loveam, eu eram de vina, nu? :) Un ***!

Raspunde

Florinski

Acum 1 an

Pentru Carcotel "Avantaje, dezavantaje, ieri un dobitoc mi-a taiat fata in giratoriu" venea din stanga sau din dreapta ta?
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

Mai buna e autotalpa sau o masinuta cu cae sa te poti strecura prin traficul infernal din Sibiu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus