Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
14°C

FOTO Cea mai nouă stradă a orașului, pe malul Cibinului, n-a mai ieșit ca în planuri

FOTO Cea mai nouă stradă a orașului, pe malul Cibinului, n-a mai ieșit ca în planuri

Lungă de aproximativ 220 de metri, strada amenajată pe lângă râul Cibin pentru accesul la un nou magazin Lidl este cea mai nouă arteră a Sibiului. Care, însă, n-a mai ieșit precum în planurile prin care administrația a aprobat noua stradă.

Cea mai nouă stradă a Sibiului este prevăzută și în Planul urbanistic general al orașului, adoptat în urmă cu zece ani. Prin PUG-ul încă în vigoare, este prevăzută o stradă cu o ampriză de 21 de metri, care să lege, pe malul stâng al Cibinului, strada Rusciori de strada Podului, din cartierul Gușterița.

În toamna anului 2019, în planul urbanistic zonal realizat pentru a reglementa condițiile în care va fi ridicat un nou magazin Lidl, respectiva stradă era prezentată ca o prelungire a străzii Râului. Potrivit acelui PUZ, strada urma să aibă o lățime de 18,5 metri, dintre care un trotuar de 1,5 metri înspre terenul pe care va fi ridicat magazinul. Un alt trotuar, de trei metri lățime, era prevăzut pe partea înspre râul Cibin. Lângă fiecare trotuar se promitea a fi amenajate piste de biciclete cu o lățime de 1,5 metri, piste care urmau a fi delimitate de partea carosabilă prin spații verzi cu o lățime de câte doi metri. 

În planurile de acum doi ani, viitoarea stradă Râulului (prelungorea) era altfel gândită

Ampriza străzii a fost redusă de la 21 la 18,5 metri ca urmare a faptului că terenul pe care a fost amenajată era în proprietatea multinaționalei care a ridicat magazinul. ”Fiind necesară cedarea către domeniul public din terenul care se va realiza investiția Lidl România a unei suprafețe destul de mari de teren s-a propus reglementarea profilului străzii la o ampriză totală de 18,50 metri. În consecință, investitorul Lidl România S.C.S. va ceda o suprafață de circa 1.824,20 mp în vederea realizării străzii menționate”, se arăta în PUZ-ul adoptat în toamna anului 2019.

Lipsește un trotuar, pistele de biciclete au pierdut un metru

În vara acestui an, noul magazin a fost deschis simultan cu noua stradă din care se face accesul. Strada a fost construită tot de către reprezentanții lanțului de magazine Lidl România. În loc de cele două trotuare propuse prin PUZ a mai fost construit unul singur (cel de 1,5 metri, pe partea cu magazinul), iar din cele două piste de biciclete de 1,5 metri pentru fiecare sens, nu a mai fost amenajată niciuna.

Trebuie remarcat, însă, că de la adoptarea PUZ-ului, în planurile Primăriei Sibiu a apărut și construirea unei piste de biciclete de pe malul Cibinului. Care, în dreptul noii prelungiri a străzii Râului tocmai deschisă circulației, este propusă pe malul stâng al râului o pistă cu o lățime de doi metri pentru ambele sensuri de mers.

În viitor

Noua prelungire a străzii Râului se termină, deocamdată, înaintea podului de cale ferată peste Cibin. Planurile administrației locale nu prevăd continuarea acestei străzi într-un viitor apropiat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Dumitru Hulea

Acum 2 ani

Așa va trebuie sibieni dacă ați votat-o din nou la Primărie pe omama Fodor, o femeie fără viziune de viitor, care refuză să se recunoască ca pensionară! Epoca FDGR a apus. Vreți ca pensionarii din FDGR sa modernizeze municipiul Sibiu?
Raspunde

Birtu

Acum 2 ani

Se face ceva cum scrie in proiect in oras? Din pacate NIMIC!!!
Raspunde

Carcotel

Acum 2 ani

auzi ca artera...
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

Păi Delene, dacă planurile și PUZ-ul s-au schimbat, ce vrea să zică titlul?
Raspunde

Pff

Acum 2 ani

Treabă oablă…
Raspunde

Un cetățean

Acum 2 ani

Ca la sași :))

Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Ar fi fost chiar culmea sa iasa ceva calumea si fara compromisuri grosolane. Pur si simplu nu se poate la noi. Noi suntem aia cu Mesterul Manole... Poate daca sacrifica pe cineva o sa le iasa

Raspunde

Dracul liber

Acum 2 ani

Sa fie dupa pilda mesterului Manole! Ar fi doi iepuri dintr-un foc: Astrid Fodor si constructorii!
Raspunde

Hamnibal

Acum 2 ani

...poi se va mai găsi vreo fraieră de Ană, îndrăgostită de Manoli, care să-i accepte ,,badybildingul"?
Raspunde

Astrid Fodor, acasa!

Acum 2 ani

Primăria Sibiu, cea mai mare rușine a ultimilor 30 de ani!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gheo

Acum 2 ani

la vale pesedache
Raspunde

Mister

Acum 2 ani

Sibiu Primaria lucrului bine facut.
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

Comentam de cum arata zona Arhitectilor sau zona din spate de Kaufland, Selimbar, cica sunt ale primariilor fara nici un plan de dezvoltare. E bine ca la Sibiu se face din prima cum trebuie!
Raspunde

Aaaaaăaaaaăaaa

Acum 2 ani

Capătul străzii e perfect pregătit să intre berbecii cu remorcile în pod
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

la astia cu strazile din primaria Sibiu lucreaza numai INCOMPETENTI si IGNORANTI...sa repare o groapa de 1 m² le trebuie 6 luni!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus