Luni,
18.10.2021
Ploi Scurte
Acum
5°C

'E prea târziu ca să-mi mai fie frică', spune actriţa rusă care va pleca spre ISS, unde va filma prima peliculă de ficţiune pe orbită

'E prea târziu ca să-mi mai fie frică', spune actriţa rusă care va pleca spre ISS, unde va filma prima peliculă de ficţiune pe orbită

Actriţa rusă Iulia Peresild a afirmat joi că ''este prea târziu ca sa-i mai fie frică'' cu două săptămâni înainte de a decola spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), unde va filma prima peliculă de ficţiune pe orbită, informează AFP, citată de Agerpres.

''Dacă ţi-e frică de lupi, nu trebuie să mergi în pădure. Este prea târziu ca să-mi mai fie frică'', a afirmat actriţa cu prilejul unei conferinţă de presă online.

Regizorul Klim Chipenko şi actriţa Iulia Peresild urmează să decoleze pe 5 octombrie alături de cosmonautul Anton Shkaplerov de la baza spaţială Baikonur din Kazahstan pentru o misiune de 12 zile pe ISS unde vor participa la realizarea primei pelicule de ficţiune pe orbită şi în condiţii de imponderabilitate.

''Va fi un film dramatic'', a precizat Klim Chipenko, adăugând că eroina filmului este ''un medic care primeşte propunerea de a pleca pe ISS pentru a salva viaţa unui cosmonaut''.

Comandantul misiunii, Anton Shkaplerov, precum şi cosmonauţii Oleg Novitskiy şi Piotr Dubrov, care în prezent se află la bordul staţiei, vor participa la rândul lor la filmări în calitate de actori, a mai spus acesta.

Iulia Peresild a mărturisit că i-a plăcut foarte mult zborul de antrenament în imponderabilitate la bordul unei aeronave Iliuşin. Echipajul ''râdea de noi, întrebându-ne dacă am adus suficiente pungi pentru rău de zbor, dar a fost minunat, a fost o mare plăcere'', a spus actriţa.

Actriţa a mai mărturisit că a întâmpinat dificultăţi cu alegerea produselor de machiaj pentru trusa sa ''spaţială'' din cauza criteriilor foarte stricte: să nu fie din sticlă, ambalajul să fie din plastic, dar dintr-un anumit tip de plastic, nimic nu trebuie să se împrăştie.

'Vânzătoarea nu înţelegea ce doream aşa că i-am spus că am nevoie de o trusă pentru spaţiu'', a povestit aceasta râzând.

Chipenko a spus că deja se gândeşte cu poftă la meniul care îi aşteaptă la bordul staţiei spaţiale, ''mult mai variat ca într-un restaurant'', cu preparate din bucătăria rusă şi caucaziană, cum ar fi borş tradiţional ucrainean de sfeclă''. 

foto

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus