Luni,
18.10.2021
Ploi Scurte
Acum
5°C

FOTO-VIDEO Trenul care unește Europa primit cu pâine și pălincă în Sibiu

FOTO-VIDEO Trenul care unește Europa primit cu pâine și pălincă în Sibiu

Trenul Connecting Europe Express, care a plecat la 2 septembrie din Lisabona, a ajuns sâmbătă în gara Sibiu, unde a fost primit cu pâine și pălincă de primarul Astrid Fodor.

Stația CFR Sibiu a fost astăzi mai curată ca oricând. Nici măcar un muc de țigară nu putea vedea printre șine. Pregătirile pentru sosirea trenului au început cu ore bune înainte, cu o jumătate de oră înainte de sosirea trenului totul fiind stabilit: covor roșu, Junii Sibiului în straie tradiționale cu colaci și pălincă în brațe, fanfară care regla ultimele acorduri. Toate privirile se îndreptau spre sud, intuind apariția locomotivei.

De la momentul anunțului în instalația de sonorizare a gării și până la apariția Express-ului au trecut vreo 15 minute. Motiv de glume: O să vadă și călătorii europeni că Sibiul e mai mare decât Bruxelles-ul, dacă face atâta din Șelimbăr până în gară.

În întâmpinarea invitaților a ieșit primarul Astrid Fodor, care i-a îndemnat să guste o bucată de pâine și cine se încumetă să ia o gură de tărie. ”Acesta este gustul Sibiului și al României”, le-a spus ea.

Protocolul a continuat cu o ședință foto, o scurtă plimbare pe peron însoțită de aplauzele sibienilor prezenți la eveniment, precum și un concert de nai într-un spațiu special amenajat holul central al gării.

În tot acest timp numeroși sibieni s-au înghesuit să vadă trenul, unii chiar urcându-se în el. ”Și  mie și fiului meu ne plac trenurile, venim periodic în gară ca să vedem diferite garnituri, așa că vă dați seama că nu puteam lipsi de la acest eveniment. Suntem curioși să vedem cum arată și pe interior”, spune un sibian însoțit de băiețelul lui.

Pe de altă parte, un alt sibian a venit cu o pancartă prin care a vrut să atragă atenția autorităților că Sibiul nu este legat de Cluj-Napoca printr-o linie directă. ”Welcome Connecting Europe Express! Cerem tren direct Sibiu-Cluj Napoca”, a scris bărbatul. El a și primit un răspuns direct de la unul dintre reprezentanții CFR: De la iarnă o să fie tren direct, stați liniștit!

Trenul Connecting Europe Express are un traseu de peste 20.000 km și oprește în peste 100 de localităţi din 26 de ţări în cursul călătoriei sale de cinci săptămâni, înainte de a ajunge la Paris la 7 octombrie. Scopul lui este de a marca anul 2021, care a fost desemnat ca fiind „anul căilor ferate” în Uniunea Europeană.

Vizualizari: 6325

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Dani ocna

Acum 4 săptămâni

sa primesti un tren cu piine,palinca si fanfara e de prooost gust,pe vremea lui ceasca era ceasca primit nu trenul
Raspunde

Marioara

Acum 4 săptămâni

Or fi plivit buruienile dintre linii?
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 săptămâni

Apoi , pentru a merge cu trenul la Viena trebuie să ajungi la Mediaș ! Încercați trenul personal !
Raspunde

Lavinia

Acum 4 săptămâni

Rușine, pentru că în România viteză trenurilor e cea mai mică din Europa, aprox. 50km/oră. Și pe vremea comuniștilor circulau mai repede. In multe trenuri nu funcționează aerul condiționat iar toaletele sunt oribile! Nu meritam să fim incluși în circuitul european!
Raspunde

Lavinia

Acum 4 săptămâni

Rușine, viteza trenurilor din Romania e cea mai mică din Europa, aprox. 50km/ oră. Aerul condiționat nu funcționează, toaletele sunt oribile. Nu meritam să fim incluși în circuitul european.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus