Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
2°C

Nicu Ștefănuță, făcut ”sinecurist troglodit” de Mihail Neamțu, după un comentariu legat de tenismena Emma Răducanu. Răspunsul europarlamentarului

Nicu Ștefănuță, făcut ”sinecurist troglodit” de Mihail Neamțu, după un comentariu legat de tenismena Emma Răducanu. Răspunsul europarlamentarului

”Cu fața lui de utecist vesel și sinecurist troglodit, dornic să-și etaleze oriunde intelectul mărunt și susținerea neabătută pentru multiculturalism și totalitarismul roz, Nicu Ștefănuță (europarlamentar USR Plus) e cel mai penibil exemplar al urii de sine”, așa își începe o postare pe pagina sa de Facebook Mihail Neamțu, fondator al Partidul Noua Republică, actual membru al Partidului Mișcarea Populare, legată de europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță.

Îl acuză pe acesta că a dat de înțeles, într-o postare legată de performanțele jucătoarei de tenis Emma Răducanu, că ”numai emigrarea și metisajul produc succes, și că spectaculoasa tenismenă Emma Răducanu n-ar fi avut nicio șansă în România”. ”I s-a adus aminte de Simona Halep: realitatea contrazice mereu ideologia. Ieri, gargaragiul plătit din banii Dumneavoastră vota pentru sancționarea României pentru că nu recuoaște căsătorii gay încheiate în alte țări.  Păi normal că nu le recunoaște: e stat suveran și are propriul cod civil, în care e definită căsătoria. Tot așa, nu recunoaște nici căsătoria poligamă”, a mai scris Neamțu. El a recomandat cărțile scriitorului Ion Codru-Drăgușanu ”pentru adevărații sibieni îndrăgostiți de Europa”.

Nicu Ștefănuță: ”Profesați creștinismul, dar instigați la ură

Europarlamentarul sibian i-a transmis lui Mihail Neamțu că promovează o ideologie, naționalismul, ”care nu duce niciunde”. În plus, îl acuză că instigă la ură, în timp ce se declară un apărător al valorilor creștine. ”Profesați creștinismul, dar instigați la ură. Inclusiv în ‘portretul’ meu de azi. V-ați gândit ce înseamnă să invitați piața publică la a arunca pietre, din punctul dumneavoastră de pornire de creștin? Dar dincolo de mine, v-ați întrebat vreodată ce simt toți acei oameni pe care îi faceți neoameni pentru că le negați dreptul la a fi ‘altfel’?

Pe cămașa mea am urme de mâncare, tocmai mi-am pus copilul la somn. Am o familie, sunt un bărbat hetero, sau cum spuneți dumneavoastră ‘normal’.  Dar să însemne asta că nu pot să am empatie la soarta aproapelui meu?  Să-i impun cu forța viața mea, felul meu închistat de a înțelege libertatea?”, îl întreabă Ștefănuță.

În final, îl provoacă pe Neamțu la o întrecere pentru a proba cât de apropiat sunt de valorile naționale. ”Vă provoc cu ocazia asta la o probă de muzică populară și joc. Vreau asta nu pentru că mă pricep și vă pot spune la milimetru dacă un pas de dans vine din Tilișca sau din Jina, Răscruci sau Mera, ci pentru că la toată iubirea asta de neam mai trebuie să mai sădim și niște dovezi din când în când, nu doar vorbe. Dovezile mele sunt în inimă. Dovezile mele sunt de descendent al unei familii rășinărene, care a luat câte un pic din oamenii de dinainte, dar și din ce a întâlnit el în propria viață. Hai să facem așa. Hai să lăsăm inima să iubească, să înțeleagă, să crească și așa să servim poporul ăsta, fiecare cum știe mai bine”, a încheiat Ștefănuță.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

...

Acum 1 lună

Nicu Stefanuta din pacate a aratat cu varf si indesat ca nu are absolut nicio legatura cu interesele acestui popor pe care pretinde ca il reprezinta. Interlocutorul dansului nu "profeseaza" crestinism si nici nu instiga la ura. Iar vesnica acuza penibila "esti crestin deci de ce nu te lasi calcat in picioare?" ma face si mai sigur de parerea ca dl. Stefanuta e doar un activist oportunist care, la fel ca in fabula, a ajuns "in post mare" si este tare multumit de propria persoana. Atat de multumit incat uita complet de restul romanilor care l-au votat cu speranta. Rusine domnule Stefanuta! Toate titlurile cu care v-ati poleit CV-ul (si cu ajutorul nostru al "prostimii") nu pot ascunde nimicnicia care va caracterizeaza din plin.
Raspunde

Ba neamtu

Acum 1 lună

Du-te de te culca
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus