Luni,
18.10.2021
Ploi Scurte
Acum
5°C

Sondaj CURS: PNL, UDMR și USR PLUS, împreună, au mai puțin decât PSD

Sondaj CURS: PNL, UDMR și USR PLUS, împreună, au mai puțin decât PSD

Coaliția proaspăt destrămată, formată din PNL, USRPLUS și UDMR au mai puțin în ultimul sondaj realizat de CURS decât PSD. Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) la comanda PSD, citat de G4Media, arată că, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține 36%, PNL – 19%, AUR – 14%, USR PLUS – 11%.

UDMR și PMP ar obține 5%, iar PPU-sl, partidul susținut de patronul trustului Antena, Dan Voiculescu, ar obține 4%. Toate procentele sunt valabile la o prezență de vot de 42%.

Asta înseamnă că PSD+UDMR+USRPLUS ar strânge împreună 35%, în timp ce PSD este cotat cu 36%.

Un procent mare de intervievați, de 75%, se consideră bine informați despre criza politică, iar 45% dintre repondenți consideră că PSD nu ar trebui să depună moțiune de cenzură. Tot 45% dintre cei care au participat la sondaj consideră că alegerile anticipate nu ar fi soluția pentru rezolvarea crizei.

Alți 42% cred că, dimpotrivă, o nouă rundă de alegeri generale ar fi cheia detensionării politice, iar 43% dintre intervievați consideră că PSD ar trebui să inițieze propria procedura legislativă pentru moțiunea de cenzură.

Același sondaj arată că 36% din persoanele intervievate au ca principală îngrijorare creșterea prețurilor, iar alte 16% se tem de posibilitatea întoarcerii elevilor la școala online. Doar 3% sunt preocupate de corupție și 13% de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Sondajul a fost realizat pe 861 de persoane cu vârste de peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%. Sondajul a fost realizat în perioada 8-10 septembrie, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Vizualizari: 1250

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ada Abrudean

Acum 4 săptămâni

Sondaje fara rost. Indiferent de cine sunt comandate si de cine sunt executate, aceste sondaje nu au alt rol decat cel de a-i "peria" pe sefii de partide. Ciolacu se umfla in pene, exact cum e umflat sondajul. Daca Barna/Ciolos/Cîtu/Orban/Kelemen/Simion si-ar comanda propriile sondaje, ar avea grija sa apara acolo cu rezultate foarte bune, fiecare. Dar sondajele nu modifica sub nicio forma componenta parlamentara, iar 70% dintre parlamentari nici nu se gandesc sa-si riste fotoliile si adaosul la pensie prin initierea alegerilor anticipate, la nici macar un an de mandat. Sondajele oamenilor de casa ai PSD sunt renumite ca starnesc mai degraba râsul decat interesul cititorilor. (E adevarat ca in Romania creste porumbul ca stalpii de telegraf? Da,prin unele zone chiar mai rar)
Raspunde

Madalyna Sufana

Acum 4 săptămâni

PSD va reveni la putere din nou, unde ii e locul! Votam cu inima deschisa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus