Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Trif, liderul PSD Sibiu: ne dorim alegeri anticipate. Avem cât PNL, USR și AUR la un loc

Trif, liderul PSD Sibiu: ne dorim alegeri anticipate. Avem cât PNL, USR și AUR la un loc

Bogdan Trif, președintele organizației județene PSD Sibiu, respinge categoric scenariul în care partidul din care face parte va susține un guvern minoritar liberal.

Ales și în Camera Deputaților, Trif susține că partidul din care face parte ”nu a făcut jocurile liberalilor” în chestiunea moțiunii de cenzură amânată până după alegerile pentru președinția PNL. ”Puteam să trântim Guvernul și să ne trezim mai apoi că venea CCR și spunea că e neconstituțională acea moțiune de cenzură, motiv pentru care îl punea pe Cîțu înapoi. Riscam să avem din nou doi premieri. Nu ne putem juca cu acest lucru”, și-a prezentat Bogdan Trif versiunea despre derularea lucrurilor în Parlament pe subiectul moțiunilor de cenzură.

”Noi am fost foarte clari în exprimarea noastră: nu vrem să plece doar domnul Cîțu. Vrem să plece la pachet și miniștrii USR, alături de cei de la PNL. Cei de la USR și-au dat demisia, e adevărat, dar au spus că vor să se întoarcă la guvernare alături de PNL, problema lor fiind doar Câțu. Așa, interese de clan, deoarece domnul Câțu s-a opus să le dea acele zece miliarde pentru Ministerul Sănătății să își facă o agenție și a preferat să le dea pentru PNDL III, mă rog, Anghel Saligny, că i-au schimbat numele, dar e același program. Voiau să guverneze țara în continuare, dar să scape de un om: noi vrem să plece toți, am anunțat lucrul acesta”, adaugă Bogdan Trif.

El declară la acest moment că susținerea unui guvern minoritar PNL nu intră în calculele social-democraților, tabără pe care o vede câștigătoare detașată a unor eventuale alegeri anticipate. ”Vă dau un răspuns dintr-un singur cuvânt: exclus! Nu doar eu o spun, a anunțat și președintele partidului, noi nu o să susținem un guvern PNL. Noi vrem alegeri anticipate. Așa cum spunea președintele țării la un moment dat, componența Parlamentului României nu mai corespunde dorinței poporului. Toate sondajele, inclusiv cele apropiate PNL, dau PSD la 36 – 37% și toți la un loc – PNL, USR, AUR – nu au scorul PSD. Deci ne dorim alegeri anticipate”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 803

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Canaris

Acum 2 ani

Trifule,mare minune......Vezi cum se intoarce roata.....Te intorci la minister.....Roman la Tbc.....Jalnic....
Raspunde

Re

Acum 2 ani

Iarăși a ieșit Ciuma Roșie cu minciuni
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus