Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Un oraş din Ungaria ridică o interdicţie în vigoare de aproape o sută de ani de a dansa tango

Un oraş din Ungaria ridică o interdicţie în vigoare de aproape o sută de ani de a dansa tango

În oraşul ungar Pécs tangoul era interzis, dar nimeni nu ştia: o normă municipală din 1922, care interzicea acest dans fiind considerat "imoral" şi care treptat a fost dată uitării, dar nu şi anulată, a fost ridicată de Primărie, relatează miercuri EFE, citat de Agerpres.

"Considerând că oraşul Pécs vrea să popularizeze tangoul, dansat în întreaga lume, şi să îmbogăţească cultura locală, doreşte ca pe viitor toţi cetăţenii săi să poată practica tangoul fără limite", se arată în moţiunea care a fost votată de toate partidele politice.

În acest fel a fost anulată oficial o interdicţie de care nu îşi mai amintea nimeni având în vedere că nu era aplicată: în acest oraş cu 140.000 de locuitori funcţionează în prezent cinci şcoli de tango.

Restricţia a fost ridicată la iniţiativa consilierului Tamás Horváth, care a descoperit că această interdicţie era încă menţinută oficial şi a propus să fie anulată într-un moment în care oraşul se pregăteşte să organizeze cea de-a 15-a Întâlnire Internaţională a Dansului, în cadrul căreia se desfăşoară şi Sărbătoarea Tangoului de la Pécs.

Interdicţia asupra tangoului a fost impusă în 1922, după ce autorităţile de atunci au considerat că acest dans, la fel ca shimmy, one-step sau foxtrot, reprezintă "o ofensă adusă bunului gust şi moralei publice, promovând erotismul şi nu distracţia".

Ulterior, profesorii de tango au reuşit să relaxeze interdicţia oferindu-se să predea o versiune liberă de orice încărcătură erotică.

foto

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus