Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
24°C

La cererea CNI, Primăria a găsit în Sibiu terenuri pentru trei noi creșe, în trei cartiere diferite

La cererea CNI, Primăria a găsit în Sibiu terenuri pentru trei noi creșe, în trei cartiere diferite

Conducerea Primăriei Sibiu a introdus, în regim de urgență, pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului local de marți, trei proiecte pentru identificarea unor terenuri în oraș, în vederea construirii unor creșe. 

Acțiunea Primăriei Sibiu în Consiliul local vine ca urmare a unor adrese transmise la finele lunii august și, respectiv, la începutul lunii septembrie. ”Compania Națională de Investiții ne comunică faptul că s-a aprobat includerea în lista sinteză a subprogramului «Unități și instituții de învățământ de stat» realizarea unor creșe în municipiul Sibiu, investiții ce se vor realiza prin Compania Națioanlă de Investiții”, se arată în rapoartele care însoțesc proiectele de hotărâre adoptate în ședința de marți după-amiaza.

Potrivit proiectelor care au fost votate în unanimitate, în cartierul Reșița II, pe strada Viitorului, urmează a fi alocat (în urma unor operațiuni de comasare și dezlipire) un teren de 4.788 de mp pentru construirea unei astfel de creșe.

Un alt teren, aflat pe Calea Poplăcii, cu o suprafață de 3,705 mp urmează a fi dezmembrat pentru a primi aceeași destinație.

În fine, cel de-al treilea teren identificat de către Primărie se află în cartierul Turnișor, la intersecția străzilor Orzului cu Ovăzului. Teren din care va fi dezmembrat un lot de 2.688 de mp pentru a fi pus la dispoziția CNI în vederea ridicării unor noi creșe.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Petru

Acum 10 luni

Daca vedem si minunea asta,jos palaria in fata celor ce o infaptuiesc. Momentan un loc la cresa este 500 de euro, #numazic
Raspunde

Izabell

Acum 10 luni

Daca ar fi mutate unitatile militare departe de oras am avea teren suficient pentru mai multe crese, scoli, parcuri terenuri de sport, bazine de inot! Dar nu ai cu cine…
Raspunde

Un sibian

Acum 10 luni

Corect! Toate statele cu apa calda, isi tin cazarmile in afara oraselor mari. In Sibiul austriac era o logica pentru cazarmi , era oras de granita amplasat strategic la intrarea pe Valea Oltului.
Raspunde

Gigi kent

Acum 10 luni

Corect dar autoritatile locale vor sa primeasca totul pe gratis. Au si cei de la armata nevoie de unitati si nu cred ca nu s-ar muta daca ar primi banii corecti si alte terenuri. Iar cand autoritatile primesc teren gratis de la armata pt "cauze nobile" o sa le transforme tot in cartiere de blocuri, nicidecum in ce au intentionat initial. Fac pariu ca in 10 ani in locul poligonului de la Poplaca o sa apara un nou cartier: Valea Aurie 2 :)
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 10 luni

O invit pe dna Primar sa faca o vizita ,de lucru, la intersectia dintre Orzului si Ovazului,sa-si vada votantii !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus