Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

VIDEO FOTO Bode: 7 oameni au murit în incendiul de la Constanța. Autoritățile anunțaseră anterior un numar de 9 decese

VIDEO FOTO Bode: 7 oameni au murit în incendiul de la Constanța. Autoritățile anunțaseră anterior un numar de 9 decese

Actualizare ora 14.23 

Şapte oameni au murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, a anunţat vineri ministrul de Interne, Lucian Bode.

Anterior, autorităţile anunţaseră că sunt 9 oameni morţi în incendiul de la Constanţa.

Actualizare ora 12.30  Șeful ISU Constanța, Constantin Amarandei, a declarat că nouă din zece pacienți care erau în secția ATI Covid au decedat și că au fost găsiți în pat.

El a spus că nu au fost găsite victime în alte zone ale spitalului.

Amarandei a adăugat că în februarie a fost un control la toate unitățile medicale, în special la cele care asiguaru suport Covid, că au fost găsite nereguli și sau aplicat sancțiuni. "Defecțiunile erau remediate, totul s-a făcut conform legii", a declarat managerul spitalului, citat de digi24.ro

Șefa spitalului: Mi-e rău... Avizele au fost legale, dar... s-a întâmplat un necaz

Stela Halichidis, șefa spitalului, este depășităd e situație, jurnaliștii aflați la fața locului rugându-se de ea să de adeclarații. ”Mi-e rău, nu pot să vorbesc”, a spus ea. ”Avizele au fost legale, dar... s-a întâmplat un necaz. Nimic nu era în neregulă. 10 paturi erau la ATI. Aveam toate autorizațiile necesare. Era tot personalul prezent în secțiile ATI. nu exista nimic în plus în priza inafara de aparatura medicala. Personalul a fost instruit, mulți dintre pacienți au fost evacuați și au murit la alte spitale. Curentul s-a oprit.”, a continuat Halichidis, potrivit replicaonline.ro.

Actualizare ora 11.50  Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID, a comunicat DSU, iar 9 pacienți au murit.

Întregul spital a fost evacuat. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea paciențilo. La 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar incendiul a fost lichidat la ora 10:55. 

Au fost cerute echipaje de sprijin din județele Călărași, Galați și Ialomița.

Procurorii fac cercetări în legătură cu incendiul. Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă. Cauza va fi cercetată de procurorii de la Parchetul Tribunalului Constanța.

Actualizare ora 11.16. Nouă oameni ar fi murit în timpul incendiului, potrivit unor surse digi24. Totodată, 113 oameni au fost evacuați.

Și presa locală din Constanța  scrie că au fost confirmați, până în acest moment, 9 morți, toti de pe secția ATI. Primii patru au fost găsiți morți în secție, alți patru ulterior, iar pentru unu s-a efectuat protocol de resuscitare, fără succes.

Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai prefecturii Constanța.

A fost activată o celulă de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale.

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.

Actualizare 2 Opt oameni ar fi murit în timpul incendiului, potrivit unor surse citate de digi24.ro

Autoritățile nu dau încă un număr exact al victimelor, spunând doar că mai multe persoane au decedat vineri în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa. Informaţia a fost confirmată de Ministerul Sănătăţii.

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat, că din informaţiile pe care le deţine patru persoane au decedat în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Potrivit acestuia, este vorba despre pacienţi COVID.

Actualizare Conform surselor G4Media, în acest moment ar fi patru victime, însă informațiile nu sunt confirmate oficial. Un pacient ar fi decedat la parterul secției și alți 3 pacienți decedați în ascensor.

Știre inițială.Un incendiu a izbucnit, vineri, la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, autorităţile activând Planul roşu de intervenţie.

Pacienţii au fost scoşi afară din clădire. Unii dintre ei se află în curte. Incendiul se manifestă la secţia de Terapie Intensivă, scrie cugetliber.ro

foto cugetliber.ro

Potrivit datelor transmise de DSP Constanţa, în prezent, în Spitalul de Boli Infecţioase, sunt internaţi 118 pacienţi. 

Echipele ISU Constanţa acționează pentru evacuarea pacienților. "Misiunea este în dinamică. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum", transmit reprezentanţii ISU. Unii pacienţi au fost scoşi pe geam

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, nu sunt victime. Pacienţii sunt preluaţi de ambulanţe şi vor fi duşi la Spitalul Judeţean Constanţa.

foto digi24.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus