Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, atac dur la președintele Iohannis: ”Aș prefera un cetățean român cu experiența străinătății”

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, atac dur la președintele Iohannis: ”Aș prefera un cetățean român cu experiența străinătății”

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță îl atacă astăzi pe președintele Klaus Iohannis într-o postare pe pagina sa de Facebook, spunând că ar prefera un președinte român, ”care nu rânjește când nu este cazul”.

Afirmațiile sunt făcute în contextul în care președintelui Iohannis i se reproșează că nu soluționează mai rapid o criză politică produsă în plin val pandemic.

”Parcă în loc de un președinte al lucrului ‘bine făcut’ prea obișnuit însă cu politica dâmbovițeană, aș prefera un cetățean român cu experiența străinătății în loc.  Pentru că în vest, nu se râde aiurea când îți ia foc casa. Unul care nu rânjește când nu este cazul, ci nu doarme noaptea când nu e bine.  Râdem a pagubă, o extrem de mare, gravă, istorică pagubă pentru România”, scrie Ștefănuță.

Europarlamentarul a ajuns aici după ce, spune el, a încercat să explice sensul expresiei ”a râde a pagubă”.  

”Râdem a pagubă - una din cele mai bune expresii ale limbii române. Văd în online mult mișto, glume îndoielnice și ironii.  Se râde de orice: de moarte, de boală, de ajutor sau de pasivitate. Hoțul râde de cel furat și apoi îi chiar spune isteț ‘cum l-a făcut’. Se râde de pompieri și doctori - niște fraieri care au pus botul la misiunea lor altruistă.

Dar spitalele sunt pline și AUR e la 17%. E abia octombrie și peste noi vine o iarnă grea și scumpă. (...) Am explicitat întocmai sintagma folosită referitoare la președintele statului. Întocmai pentru că sensul ei era afectat de posibile sensuri ce nu își mai au locul într-o Românie modernă și în care structural nu cred. Mulțumesc”, a scris Ștefănuță.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Nicușor von Șorliken

Acum 7 luni

Ok, cu totii suntem extrem de suparati pe Iohannis. Dar trebuie sa ne uitam si la cei care il critica. Va rog sa-mi spuna cineva mai avizat decat mine, acest Nicușor, vrednic urmaș a unor inalte grade, de profesie fiu, a făcut o (UNA) chestie bună pentru Sibiu și România în cariera lui, ”muncita pe branci”? Ca altfel stim, e de religie trotinetista, atitudine agresiva, puberta si inca nu ****. Oare Sibiul asta e capabil sa genereze exclusiv nulitati absolute ca asta, Barna si Iohannis?

Raspunde

Nică Apetrei

Acum 7 luni

Băi, Ștefănuță, poate își amintești că la voi în Rășinari mai este o vorbă: "A dat vita cu copita în șiștarul cu lapte". În rest, noroc că nu contează ce îți place ție, ci ce a ales electoratul în postul cu cea mai mare reprezentativitate.
Raspunde

Usr

Acum 7 luni

Credeam că Ștefăniță chiar are ceva in cap dar i-mi dau seama tot mai mult că de fapt e un cioban cam prost. Oare Werner nu e rumân?
Raspunde

Cititescu

Acum 7 luni

Cand in Parlament vor intra nu doar oameni cu scoala ci oameni cu educatie, cand in fruntea partidelor politice vor ajunge oameni cu traditie politica, nu doar scoliti ci mai ales bine educati, abea atunci ne putem gandi la o guvernare buna si la prosperitate nationala. Acum politica romaneasca e acaparata de o sleahta de hamesiti alesi... democratic! Asta a fost oferta, asta a fost electoratul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus