Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

FOTO-VIDEO Limită de viteză pe noul DN7 lățit la patru benzi. Șofer: ”Cum să treci de TIR cu 50 km/h?”

FOTO-VIDEO Limită de viteză pe noul DN7 lățit la patru benzi. Șofer: ”Cum să treci de TIR cu 50 km/h?”

Tronsonul de drum dintre Boița și Tălmaciu, proaspăt lărgit de la două la patru benzi de circulație, a primit zilele trecute noile marcaje rutiere. Șoferii au fost surprinși să constate că pe cea mai mare parte a lui, noul sector de drum este limitat la 50 de km/h.

La un an și o lună de la începerea lucrărilor, între Boița și Tălmaciu drumul național cu numărul 7 a fost lărgit la patru benzi de circulație. Zilele următoare va fi dat în folosință, în așteptarea inaugurării pe rețelele sociale apărând mai multe clipuri video în care șoferii au observat că noul sector de drum este limitat, în cea mai mare parte, la 50 de km pe oră.

”Credeam că tot efortul acesta, inclusiv financiar, că e făcut din banii noștri, a fost ca după ce mergi pe Valea Oltului după TIR-uri, în sfârșit să ai ocazia să depășești. Păi, dacă e limita la 50 de km pe oră, cum pot eu să trec de TIR legal? Și atunci, dacă tot după TIR ajung să stau, ce rost a avut?”, a reacționat un șofer la imaginile în care se observă limitele de viteză.

Contactați de Turnul Sfatului, reprezentanții Poliției Rutiere Sibiu au explicat că decizia nu le aparține, fiind vorba de un drum național decizia aparținând structurilor superioare centrale.

Reporterul Turnul Sfatului a stat de vorbă cu reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, cei care administrează drumurile naționale în județul Sibiu și beneficiarii investiției.

”Scopul acestei investiții nu a fost să mărim viteza de deplasare prin creșterea limitei de viteză. De altfel, drumul doar a fost lărgit, arhitectura și configurația lui nu s-au schimbat. Scopul proiectului a fost eliminarea unui punct negru pe Drumul Național 7 prin creșterea siguranței rutiere. Limita de viteză a rămas aceeași care era și înainte pentru că, dacă urmăriți clipul video la care faceți referire, marcajele precedă o serie de curbe periculoase”, a explicat Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Referitor la acest aspect, amintim că un grav accident frontal a avut loc chiar sâmbătă după-masă, exact pe acest tronson de drum. Din păcate, cinci persoane rănite au ajuns la spital.

Traseul DN7 peste dealul Tălmaciu (unde drumul include mai multe viraje consecutive) era considerat un ”punct negru” pe harta rutieră a României, aici fiind înregistrate numeroase accidente mortale și grave. Lărgirea drumului a dus la eliminarea acestui punct negru, prin separarea pe o porțiune de aproximativ 500 de metri a celor două sensuri de mers. Cel aferent direcției Boița – Sibiu va fi deservit de cele două benzi ale actualului drum, iar pentru sensul invers de circulație tocmai a fost amenajată infrastructura la un nivel cu câțiva metri mai jos de actuala cale.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a avut o valoare inițială de aproximativ 22 de milioane de lei.

Sursa video: YouTube Radu Ignat

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5179

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Mircea

Acum 2 ani

Prostia salveaza Romania!
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 2 ani

Poate ca să pară mai lungă secțiunea. Deci cu o bandă se putea circula în mod legal cu 90 km/h și acum cu 2 benzi făcute special pentru fluidizarea traficului avem limită de 50 km/h??? Genial!!!
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

Cei care au trecut pe acolo stiu ca din 5 treceri, de 3 ori era polita cu radar acolo(in deal), pana sa se apuce de lucrări era radar aproape zilnic si limita era de 50, daca habar nu aveti mai bine nu mai induceți lumea in eroare cu fel de fel de comentarii...
Raspunde

Rammstein

Acum 2 ani

Dar luați exemplul brașovului, limita max 30 km/oră...!!..sau exemplul parcării de pe valea prahovei..!!..de la predeal până la comarnic!!..
Raspunde

Cm

Acum 2 ani

Limitarea de 50 km/h era si inainte, numai ca era putin mai sus, iar apoi dadeai de masina politiei (probabil vor sta si de acum incolo). Oricum se circula si cu 30 din cauza camioanelor din fata care gafaiau la urcare. La 50 km/h limita se va circula cu 70-80 in mod curent (la 60 oricum nu te opreste). Daca pun 70 km/h limita bizonii vor veni cu 100 si la prima curba vor iesi in decor. Limitarile nu le stabileste garcea ci altii mai specializati decat noi, pareristii.
Raspunde

Asdfasdf

Acum 2 ani

raspunsul celor de la Drumuri Brasov este SF. Pai de ce au limitat viteza pe portiunea care este nou creata cu directia Sibiu-Boita ca acolo unde sunt puse limitele de viteza s-a trecut deja de zona serpentinelor... Intelegeam pe directia spre Sibiu inainte de serpentine dar asa? cata prostie este frate in institutile statului...
Raspunde

Sa dea dracii!!!!

Acum 2 ani

Suntem sortiti pieirii iar arma pusa in mana celor ce ne conduc este PROSTIA inegalabila. Oare in Politia Romana mai gandeste cineva sau lipsa circumvolutiunilor este conditie de baza la angajare?
Raspunde

Gheorghe

Acum 2 ani

La ce va asteptati? De unde gandire? Uitati-va la DN14 Sibiu -Medias. Dupa reabilitare , drum cu sens,, unic" cu viteza maxima de 70 km/h. Inainte se putea circula pe anumite zone si cu 90 km/h.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus