Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Cătălin Stanciu (PSD) despre pandemie: ”Autoritățile publice naționale și cele locale s-au spălat pe mâini de orice responsabilitate”

Cătălin Stanciu (PSD) despre pandemie: ”Autoritățile publice naționale și cele locale s-au spălat pe mâini de orice responsabilitate”

”Rușine autorităților din România pentru modul în care gestionează valul 4 al pandemiei! În special pentru modul în care gestionează situația școlilor în care zilnic sunt depistate cazuri Covid”, transmite președintele organizației municipale a PSD Sibiu legat de lipsa de decizie a autorităților locale și centrale cu privire la lipsa unor măsuri pentru combaterea infectărilor cu SARS CoV-2.

”Practic, conform Ordinului Comun al Ministerelor Sănătății și Educației, autoritățile publice naționale și cele locale s-au spălat pe mâini de orice responsabilitate, pasând asumarea unei decizii către Consiliile de Administrație ale școlilor care, la rândul lor, trebuie să decidă dacă unitățile de învățământ trec la școala on-line, sau își primesc în continuare elevii în clase. Este inadmisibil ca autoritățile direct responsabile pentru gestionarea situației pandemice, autorități care se presupune că se bazează pe expertiza unor specialiști în domeniu, să lase asemenea decizii în seama unor persoane care nu au nicio pregătire sau experiență în gestionarea pandemiei și care încearcă cu disperare să ia cea mai bună decizie în interesul copiilor, familiilor acestora precum și a cadrelor didactice”, susține Stanciu.

Consilier local, el dă exemplul a două școli, care în urma votului dat de părinți vor desfășura cursuri online sau fizic, nu după niște norme sanitare.

”Și aici pot să vă dau un exemplu concret: Consiliul de Administrație al Școlii Generale Nr.13 din Sibiu, din care fac parte, în calitate de reprezentant al Primăriei Sibiu, prin prisma funcției de Consilier Local, s-a întâlnit aseară la ora 18:00 în ședință on-line pentru a dezbate situația școlii, respectiv, pentru a decide dacă activitatea elevilor trece în sistem on-line sau nu. În cazul acestei unități de învățământ, 67,5% dintre profesori solicită trecerea la activitatea on-line, dar, pe de altă parte, doar 37,7% dintre părinți sunt de acord cu acest lucru, restul de 62,3% preferând să își ducă în continuare copiii la școală. Iar această situație s-a repetat și în această dimineață, în cazul Școlii Gimnaziale Nr.2 din Sibiu, unde 80% dintre părinți și cadre didactice au optat pentru prezența fizică a elevilor la cursuri! Altfel spus, în același oraș, respectiv municipiul Sibiu, cu o incidență de 11,65 la mia de locuitori, înregistrată la data de 17 octombrie 2021, conform comunicatului de presă al prefecturii, două școli au luat două decizii total diferite.

Concluzie: după finalizarea etapei I, cea privind alocarea a 0 (ZERO) fonduri la rectificarea bugetară din Fondul de Rezervă pentru municipiul Sibiu, urmează acum etapa a II-a, respectiv fuga de asumarea răspunderii din partea autorităților abilitate!!!”, a mai transmis social-democratul.

Astăzi au fost raportate la nivelul municipiului Sibiu 1.916 cazuri active de Covid, rata incidenței fiind de 11,26 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În ultimele 24 de ore au decedat în județul Sibiu, în urma infectării cu noul coronavirus nouă persoane.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Aci Duțu

Acum 2 ani

pesedache, da nu ne spui ce-ați fi făcut voi, ciuma roșie
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

PSD ciuma roșie
Raspunde

L

Acum 2 ani

Cătălin Stanciu (PSD) - dar voi in 30 de ani ce ati facut cu Romania si Iliescu, Nastase, Ponta, Dragnea, Ciolacu , vostru.....?! Ati mintit, furat si curvasarit la nivel sublim ....nenorocitilor .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus