Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Pacientul din Marpod testat pozitiv și care a decedat la domiciliu a refuzat internarea

Pacientul din Marpod testat pozitiv și care a decedat la domiciliu a refuzat internarea

În raportul cu privire la dinamica pandemiei de COVID din județul Sibiu transmis de autorități miercuri, 20 octombrie, un bărbat din Marpod testat pozitiv apare decedat la domiciliu. Acesta avea 62 de ani și era nu era vaccinat împotriva SARS CoV-2.

Viceprimarul comunei, Nicolae Țiban, confirmă decesul în comună și povestește că omul suferea de ciroză, iar boala era într-un stadiu avansat. Spune că, în urmă cu mai bine de o săptămână nu s-a simțit bine și a fost dus la Spitalul Județean. Acolo i s-a făcut un test COVID care a ieșit pozitiv, însă pentru că medicii nu au mai avut ce să-i facă, bărbatul fiind în stadiu terminal, l-au trimis acasă. După o săptămână acesta a decedat, acasă.

„Da, știu despre cine este vorba. Ieri a fost înmormântarea (n.r. 19 octombrie). Omul era bolnav, avea ciroză. Au fost cu el la spital, la Sibiu, acolo l-au depistat pozitiv și dacă nu mă înșel, marți (n.r. 19 octombrie) s-a făcut o săptămână de când l-au adus acasă. Chiar am văzut ambulanța când l-au adus și nu știam atunci că are COVID. Nu era prima oară când mergea la spital, era foarte bolnav, în fază terminală. De data aceasta, însă, nu l-au mai ținut în spital. Nu mai aveau ce să-i facă”, a declarat pentru Turnul Sfatului Nicolae Țiban.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, pacientul a ajuns într-adevăr la urgențe, dar a refuzat acordarea serviciilor medicale și a plecat din spital la cerere.

„Conform medicilor UPU, pacientul, diagnosticat cu o afecțiune cronică foarte gravă, cu test rapid Covid -19 pozitiv, a refuzat acordarea serviciilor medicale și a plecat la cerere. Personalul UPU a contactat familia acestuia iar pacientul a plecat cu ambulanta, la domiciliu, având recomandări medicale”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus