Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
4°C

50 de cartușe din Al Doilea Război Mondial, găsite în Roșia, lângă poligon

50 de cartușe din Al Doilea Război Mondial, găsite în Roșia, lângă poligon

Echipa pirotehnică de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a intervenit ieri, în jurul orei 17:30, pentru a ridica mai multe cartușe de infanterie. 

Muniția a fost găsită în localitatea Roșia, în apropierea poligonului, de un cetățean căutător de relicve autorizat. Pirotehnicienii sibieni au ridicat și transportat aproximativ 50 de cartușe de infanterie, calibru 7,62 mm, provenite din cel de-al doilea război mondial. Muniția a fost depozitată în condiții de siguranță, urmând să fie distrusă ulterior, transmite slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În cazul găsirii unor astfel de elemente periculoase, ISU Sibiu le recomandă cetățenilor să sune de urgență la numărul unic de urgență 112, să nu atingă muniția neexplodată, să se îndepărteze de locul periculos, să țină copiii și animalele departe de locul periculos și să anunțe trecătorii până la venirea pompierilor.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ciocan

Acum 1 lună

Toti vor sa se imbogateasca peste noapte, e plina padurea Dumbrava de gaurile cautatorilor de comori!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus