Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Ministrul Mediului: Cei care merg cu autobuzul în oraş nu sunt săraci, ci responsabili

Ministrul Mediului: Cei care merg cu autobuzul în oraş nu sunt săraci, ci responsabili

Cetăţenii care aleg să circule în oraş cu transportul în comun sau pe jos nu sunt săraci, ci le pasă de calitatea aerului din comunitatea în care locuiesc, a declarat, joi, ministrul Mediului, Tanczos Barna, într-o conferinţă de profil.

"Eu nu cred că sunt săraci cei care stau în staţiile de autobuze şi aşteaptă să vină autobuzul sau tramvaiul sau autobuzul. Nu îi putem considera săraci pe cei care stau acolo. Problema este că se poate pune o amprentă greşită pe aceste categorii de cetăţeni din marile oraşe care sunt responsabili şi care aleg variante alternative pentru deplasarea cu maşina proprie", a afirmat el, citat de Agerpres.

Tanczos a arătat că el merge des cu metroul sau chiar pe jos.

El a spus că la semafor vede multe maşini unde se află un singur om.

"Este o caracteristică pentru mobilitatea bucureşteană, lucru care trebuie să se schimbe. Trebuie să ne asumăm un disconfort, dar trebuie să trecem de această problemă şi să ne asumăm şi noi un alt comportament în calitate de cetăţeni", susţine oficialul guvernamental.

Ministrul Mediului a arătat că toate marile oraşe din România au o calitate slabă a aerului, cele mai poluate fiind Bucureşti, Braşov, Timişoara, Iaşi şi Cluj-Napoca.

"Elementul-surpriză în acest an a fost Clujul, unde s-au văzut efectele măsurilor luate în ultimii ani. S-a văzut o îmbunătăţire a calităţii aerului. Eu înţeleg că măsurile luate de autorităţi sunt uneori nepopulare, dar alternativele nu există. Trendul este unul singur", a completat oficialul. 

Comentarii

2 comentarii

Un sibian

Acum 1 lună

Sa nu generalizam, nu toti (oricum o minoritate) din cei care circula pe jos, cu bicicleta sau cu transportul in comun o fac din responsabilitate fata de comunitate; unii din saracie, altii din simt practic, altii din cauza varstei, sanatatii, etc etc etc
Raspunde

@@@

Acum 1 lună

Imi pare rau, dar il contrazic pe dl. ministru. Circul cu autobuzul cand ma grabesc, cand ploua... Vreau sa va spun ca toti oamenii pe care ii vad in autobuz arata a oameni saraci: pensionari, gospodine ... N-au masini, n-au bani de taxi... E demoralizant sa urci intr-un autobuz la Sibiu... Nu vezi oameni responsabili, vezi doar oameni care isi carpesc cu greu traiul zilnic... Poate la Bucuresti o fi altfel, dar la Sibiu... e asa cum am spus...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus