Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
4°C

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu Prinţul Charles în marja COP26

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu Prinţul Charles în marja COP26

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, cu Prinţul Charles în marja participării la Summitul liderilor mondiali, care are loc la Glasgow, în Scoţia, în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26).

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Iohannis şi Prinţul de Wales au convenit asupra nevoii de a găsi soluţii pentru combaterea schimbărilor climatice şi pentru conservarea biodiversităţii. În context, preşedintele Klaus Iohannis a punctat faptul că există o legătură strânsă între acestea, pierderea biodiversităţii agravând schimbările climatice, care afectează, la rândul lor, ecosistemele şi speciile.

Şeful statului şi-a exprimat speranţa că reuniunea COP26 va juca un rol esenţial în îmbunătăţirea implementării Acordului de la Paris.

Administraţia Prezidenţială arată că, în materie de biodiversitate, păduri şi viaţă sălbatică, România ocupă un loc special în Europa, biodiversitatea ţării noastre generând servicii ecosistemice pentru Europa şi întreaga lume.

"Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea colaborării internaţionale care este esenţială în combaterea schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii. Astfel, România susţine Declaraţia de la Glasgow privind pădurile şi utilizarea terenurilor, o iniţiativă a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord", informează Administraţia Prezidenţială, citată de Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, de luni, la Summitul liderilor mondiali în cadrul Conferinţei Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), care are loc la Glasgow.

Luni, în debutul reuniunii COP26, şeful statului s-a salutat cu mai mulţi lideri mondiali, între care preşedintele SUA, Joe Biden. De asemenea, în marja COP26 a avut o întâlnire cu preşedintele companiei Microsoft, Brad Smith.

Marţi, şeful statului va susţine declaraţia naţională din cadrul segmentului la nivel înalt al COP26 şi va participa la evenimentul "Acţiune privind pădurile şi utilizarea terenurilor", organizat de Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus