Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

139 de școli din Sibiu încep orele fizic, de mâine. I.L.Caragiale face excepție

139 de școli din Sibiu încep orele fizic, de mâine. I.L.Caragiale face excepție

139 de școli din județul nostru încep școala fizic, de mâine, iar 42 vor ține cursurile în mediul online. Decizia privind unitățile de învățământ care vor funcționa cu prezență fizică a fost luată în baza procentului de personal vaccinat din fiecare școală.

O singură școală, din cele anunțate ca pregătite să funcționeze cu participare fizică, va avea un program special. Este vorba despre Școala I.L. Caragiale Sibiu, unde doar clasele ciclului primar și clasa a 8-a încep fizic, iar clasele 5, 6 și 7 vor rămâne în mediul online. Măsura a fost luată din cauza faptului că „doi profesori sunt în izolare și două cadre didactice auxiliare sunt în concediu medical”, anunță Constantin Dincă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu. 

Decizia privind unitățile de învățământ care vor funcționa cu prezență fizică s-a bazat pe rata de vaccinare a personalului din fiecare școală. Condiția este ca cel puțin 60% din angajați să fie imunizați anti-COVID.

O situație aparte este la școala din Jina unde, deși la momentul actual nu este nici un caz activ de coronavirus în comunitate, școala nu va începe cu prezență fizică, pentru că numărul personalului vaccinat este prea mic, respectiv aproximativ 20%.

„Noi am încercat cât s-a putut. E opinia fiecăruia, dreptul fiecăruia să aleagă, nu putem noi să ne ducem în locul lor, să facem vaccinul. Fiecare face după cum gândește. Acum am fost și două săptămâni în vacanță, așa că să vedem de luni ce se va întâmpla. După ce va apărea ordinul domnului ministru vom face și noi un consiliu de administrație și vom lua hotărârea”, a transmis la finalul săptămânii Camelia Badea, directorul Școlii Gimnaziale din Jina, pentru Turnul Sfatului.

50 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, în județul nostru. De asemenea, 11 pacienți COVID au murit.

Citește și:

Lista actualizată a procentului de vaccinare în fiecare școală din Sibiu

Două dintre cele mai mari școli din Sibiu sunt la limită cu rata vaccinării: ”Ne mai trebuie trei persoane”

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

John Doe

Acum 6 luni

Jina... Ăia nu sunt prăjiții care au votat cu ceilalți prăjiți, de la h-aur?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus