Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Spaniolii urmăresc situația din Sibiu, pentru a vedea dacă funcționează restricțiile împotriva celor nevaccinați. ”Aspectul orașului este sumbru, complet pustiu”

Spaniolii urmăresc situația din Sibiu, pentru a vedea dacă funcționează restricțiile împotriva celor nevaccinați. ”Aspectul orașului este sumbru, complet pustiu”

O privire către statele europene unde s-au luat măsuri restrictive pentru cetățenii care nu s-au vaccinat, a jurnaliștilor spanioli de la 20minutos.es pleacă din orașul nostru.

”Europa vizează persoanele nevaccinate în restricțiile sale privind COVID: este discriminatorie? Se poate întâmpla în Spania?”, se întreabă spaniolii, iar pentru a vedea cum reacționează populația la astfel de măsuri au ajuns în Sibiu.

”Ceasurile bat zece noaptea la Sibiu, România, iar aspectul orașului este sumbru, complet pustiu. Doar perechi de polițiști patrulează pe străzile goale, pentru a se asigura că cetățenii respectă restricția impusă celor nevaccinați în toată țara. În consecință, magazinele, barurile și restaurantele, în care doar cei imunizați pot intra, au fost închise de cel puțin o oră. Motivul este noile restricții împotriva COVID-19 , care lovește cu virulență Europa de Est și Centrală”, scrie site-ul spaniol.

Jurnaliștii își pun întrebarea dacă astfel de măsuri, se pot impune și în țara lor.

„Fiecare țară are propriul regulament. În general, dacă aceste măsuri sunt sau nu discriminatorii, ceea ce pot să înțeleg că sunt, depinde de legile fiecăreia dintre ele. În Spania nu se poate aplica așa ceva, dar s-ar putea ca autoritatea legală de reglementare a Rusiei, Letoniei sau României să permită acest lucru”, a explicat președintele secției Dreptul sănătății a Baroului Baroului din Madrid (ICAM), Juan José Bestard.

Cu aproximativ 300 de decese pe zi, o rată de imunizare de 34% și doar depășind un vârf de incidență de 1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori, guvernul României a ales să vizeze persoanele nevaccinate ca țintă a restricțiilor pentru a încetini răspândirea virusului. Nu a fost, însă, singurul stat care a făcut acest lucru, deoarece multe națiuni s-au alăturat acestei tendințe de a se concentra asupra celor neprotejați împotriva COVID-19 , înregistrând cele mai grave date de contagiune de la începutul crizei, mai scrie ziarul spaniol.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3380

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Intrebare

Acum 2 ani

Ca sa poti comenta trebuie certificat verde? Ca poate se uita spaniolii astia si pe sectiunea de comentarii si intreb cum "da mai bine"?
Raspunde

Alex

Acum 2 ani

Spania cu o rata de vaccinare de peste 90 %, a cam uitat de corona virus și se preocupă mai mult de criza care vine si anume de prețul energiei și aprovizionare.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

aia a trecut. Gazprom a băgat gaz în conducte, centralele nucleare au revenit în parametrii de producție. ce criză visezi?
Raspunde

Z

Acum 2 ani

Va cam grabiti sa trageti concluzii , vedem peste 1 luna daca a uitat sau nu , eu presupun ca o sa li se reimprospateze memoria
Raspunde

Spalat pe creier

Acum 2 ani

Bravo lor! Du-te in Spania! Acolo o sa vezi ca autoritatile mai fac cate ceva pentru cetatean si acum si inainte de pandemie! Aici nu te ajuta nimeni doar te vaccineaza!
Raspunde

Stanciu

Acum 2 ani

Mi-ar placea sa scapam de virusul asta prin intermediul vaccinarii, dar din pacate nu cred ca este asa. Nu putem compara Portugalia cu Romania sau Germania/Suedia in exact acelasi timp. In Portugalia e alta clima, sezonul gripal nu se suprapune cu cel al tarilor centrale/nordice si e mult mai scurt. Vedem cu timpul; bine ar fi sa avem vesti bune din Prtrugalia, ca nu mai am chef de pandemie. Dar ceea ce observam acum e ca vaccinul le imbunatateste sansele de supravietuire celor imunizati, dar nu opreste raspandirea (Germania e un exemplu in perioada asta). Deci destul de rau, sper ca macar tratamentele antivirale sa compenseze acolo unde vaccinul nu ajuta.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

păi asta-i important acum. banii se duc la spitale
Raspunde

Acolo exista Constitutie

Acum 2 ani

Evident ca in Spania nu poti gândi asemenea reguli care discrimineaza si distrug drepturile constitutionale. S-a spus din vara ca in Romania a parut un război cu oamenii, nu cu un virus, cu armana si politie pe strazi, cu amenzi de mii de lei la fiecare bătrânul care iesea sa isi o pâine, cu carantină de te cauta poliția.. teroare și batut joc de oameni.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

Și în Italia și Franța există constituție, și n-ai voie nicăieri fără vaccin
Raspunde

Postati comentariile!

Acum 2 ani

Ziar fara libertate de exprimare! Sa va fie rusine, apar comentarii dupa ora la care am scris eu si nu il postati. Atata timp cat este corect gramatical, nu jigneste, cu proprietatea termenilor.. Ce, nu se aliniază indicațiilor de la stapani? Este anormal ce se intampla si vor pititi orice nu pune capul jos si mana la vaccinare. Care nu este vaccin, ci terapie genetica pe baza de ARN mesager, neutilizata până acum la oameni si cu care doreste cineva sa ne oblige.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

Mesager ARN e folosit de 12 ani la oameni, mai lasă fake-urile, dilibau. De-aia nu-ți aprobă comentariile, că sunt fake news.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus