Sâmbătă,
22.01.2022
Cer Senin
Acum
-5°C

O nouă mutație a coronavirusului a fost depistată în Franța. Specialist: varianta B.1.640 are unele mutații fără precedent

O nouă mutație a coronavirusului a fost depistată în Franța. Specialist: varianta B.1.640 are unele mutații fără precedent

O nouă variantă a coronavirusului, foarte diferită de celelalte, a fost descoperită în Franța în luna octombrie, după ce 18 elevi și șase adulți s-au îmbolnăvit de COVID într-o școală din Bannalec, un orășel din regiunea Bretania, în vestul Franței. Varianta a fost denumită B.1.X sau B.1.640. 

Potrivit Le Télégramme, citat de digi24.ro o persoană care locuiește în Nantes și care a călătorit în Africa a fost cea care a transmis virusul unei familii din Bannalec cu ocazia unei petreceri. Copiii au răspândit apoi virusul în toată școala.

Autoritățile sanitare din regiunea Bretania dau însă asigurări că acum situația este sub control. „Toate cazurile diagnosticate au lanțuri de transmitere identificate, ceea ce înseamnă că nu suspectăm o circulație prin intermediari neidentificați”, a subliniat Agenția Regională de Sănătate din Bretania, care precizează că ultimul caz depistat datează din 26 octombrie, însă situația este monitorizată atent în continuare, scrie 20minutes.fr.

Cazul este dezbătut însă de presa din Israel, unde un profesor de la Universitatea Bar-Ilan, originar din Franța, a explicat că noua variantă are mutații fără precedent, ceea ce stârnește îngrijorare. Mai mult, potrivit Jerusalem Post, câteva cazuri de infectare cu noua variantă de coronavirus au fost identificate deja și în alte țări europene - Marea Britanie, Elveția, Scoția și Italia, unde varianta Delta continuă să fie dominantă.

Publicația din Israel se întreabă dacă ar fi motive de panică și i-a cerut părerea profesorului Cyrille Cohen de la Universitatea Bar-Ilan, originar din Franța și care are discută frecvent cu oficialii francezi din domeniul sănătății. Acesta a explicat că varianta B.1.640 are unele mutații fără precedent. Una, în special, a atras atenția: proteina Spike, care este cea care permite virusului să se „agațe” de celula umană și să înceapă procesul de infectare, are unele secvențe lipsă, iar întrebarea este dacă acest lucru va face virusul mai infecțios sau îl va face mai puțin eficient.

„Nu vreau să sperii oamenii. Există doar câteva cazuri de B.1.640 acum și s-ar putea foarte bine ca peste o lună să uităm cu toții de această variantă. Dar este un exemplu pentru ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nu există acces la vaccinuri pentru toată lumea”, a subliniat profesorul, mai scrie digi24.ro.

Comentarii

3 comentarii

Kukuruku

Acum 2 luni

"daca exista motive de panica"...ca si cand ar fi ok sa existe motive de panica :)))) ipohondrilor.
Raspunde

Gicu

Acum 2 luni

Frate, virusul asta se muta mai des decat un student boem! Se pare ca n-o sa scapam curand de mutatii!
Raspunde

Elzorab

Acum 2 luni

Stire noua de produs panică...hop si voi.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus