Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Discuții aprinse în Camera Deputaților pe urgentarea proiectului privind certificatul verde. "Persoanele vaccinate transmit virusul şi iar cei nevaccinaţi sănătoşi trebuie să lupte cu măsurile de segregare"

Discuții aprinse în Camera Deputaților pe urgentarea proiectului privind certificatul verde.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a solicitat, luni, în plen, urgentarea dezbaterii proiectului de lege privind certificatul verde COVID, care se află pe ordinea de zi a forului legislativ, menţionând că, până acum, doar reprezentanţii AUR erau împotriva acestui act normativ, dar "toată poziţionarea" din Parlament s-a schimbat de când preşedintele PNL, Florin Cîţu, a transmis în spaţiul public că trebuie să se mai gândească.

"Fac un apel la colegii de la PNL, la domnul (Nelu) Tătaru să facă mâine comisie (şedinţă a Comisiei de sănătate - n.r.) şi să dea un raport pe proiectul privind certificatul verde. Până acum aveam numai AUR împotriva acestui certificat şi vedem că de 3 - 4 zile, de când domnul Cîţu a ieşit în spaţiul public şi a zis că ne mai gândim, s-a schimbat toată poziţionarea în Parlament vizavi de acest proiect. Fac un apel la responsabilitate. Domnule Tătaru, faceţi comisie şi să dăm mâine raportul", a afirmat Moşteanu, în şedinţa de plen, potrivit Agerpres.

În replică, liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a spus că liberalii vor participa la dezbaterile pe acest act normativ şi au un punct de vedere, menţionând că se va vedea la votul final dacă acest proiect are suficient de multe voturi pentru a fi adoptat.

"Ar fi fost interesant să fi fost formată Camera Deputaţilor numai din grupul PNL. Toţi colegii trebuie să fie angrenaţi în acest reglementări, sunt şase comisii sesizate în fond cu acest proiect. (...) PNL va participa la adoptarea acestui act normativ. Avem punctul nostru de vedere, prin urmare, se va vedea la votul final dacă acest proiect are suficient de multe voturi pentru a fi adoptat", a adăugat Andronache.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a afirmat că proiectul nu o să treacă "pe repede înainte".

"Îl invit pe domnul Moşteanu să-şi mai pună pofta în cui, pentru că un proiect care vizează milioane de oameni nu o să treacă pe repede înainte prin Parlament. (...) Aveţi măcar respect pentru votanţii USR care nu sunt de acord cu acest certificat, care nu respectă dreptul la muncă", a spus Simion.

Deputatul minorităţilor naţionale Andi Grosaru a susţinut că prevederile proiectului sunt "îngrijorătoare".

"Am primit peste 1.000 de mesaje de la cetăţenii care sunt îngrijoraţi. (...) Este inexplicabil că persoane vaccinate mor. Persoanele vaccinate transmit virusul şi iar cei nevaccinaţi sănătoşi trebuie să lupte cu măsurile de segregare pentru a-şi salva viaţa", a declarat Grosaru.

Deputatul PSD Florin Buicu a spus, la rândul său, că reprezentanţii USR nu trebuie să fie demagogi, având în vedere că atunci când s-au aflat la conducerea Ministerului Sănătăţii nu au pregătit răspunsul la valul 4 al pandemiei de COVID-19.

"Îl felicit pe domnul Moşteanu pentru poziţia în cadrul plenului. Dacă vorbim de responsabilitate m-aş uita în urmă cu câteva luni când un reprezentant al USR nu a pregătit răspunsul la valul 4. Domnilor de la USR, nu mai fiţi demagogi!", a transmis Buicu.

Moşteanu a replicat că responsabilitatea în această privinţă este la preşedinte şi premier.

"Responsabilitatea este la preşedinte şi la premier, pentru că, atunci când toată lumea se pregătea pentru valul 4, ei luau măsuri de relaxare. (...) Haideţi să fim responsabili şi să pregătim România pentru valul 5", a completat Moşteanu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vaccinul salvează vieți!

Acum 2 ani

Cei vaccinați transmitem virusul într-o cantitate mult mai mica decât nevaccinatii. Ca sa nu mai povestim ca ducem în spate cheltuieli zilnice colosale de spitalizare și tratamente, cu valoare între 7000 și 12000de ron, cu ăștia nevaccinatii. Atâta costa in total pe zi, atenție, pe zi, un nevaccinat în terapie intensiva. Deci nevaccinatii răspândesc virusul mai mult decât noi, suprasolicita sistemul medical și ne mai pun și la niște cheltuieli uriașe. Totul ca au ei chef sa fie "daci liberi". Sa fie, dar pe banii lor,nu ai noștri ai tuturor. Normal ar fi sa își plătească ei înșiși spitalizarea și totul, deoarece au vaccin, gratis, dar nu vor sa se vaccineze și deci aleg cu buna știința sa se îmbolnăvească, sa ne pună la cheltuieli imense și sa colapseze spitalele. PS. caz REAL familie 8 membrii contact ai unui caz de Covid. 3 dintre ei vaccinați,testați pcr, negativi, au strănutat puțin și i-a durut gatul. Ceilalți 5 nevaccinatii au fost jale, au făcut Covid cu febra, tuse, pierdere de miros gust, tot tacâmul. Plus spitalizare. Ghiciți căți au supraviețuit!
Raspunde

Nelu ioradche

Acum 2 ani

mai salveaza vieti, de unde stii tu ca cei vaccinati transmit virus intr o cantitate mica? ca asa ai citit tu undeva sau ti au zis altii? eu am citit ca cei ce comenteaza stiri de genul asta ca tine transmit cel mai mult si cel mai repede.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus