Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Hotelul de gheață de la Bâlea, în top 10 igluuri din întreaga lume. Anul trecut nu s-a mai construit din cauza lipsei gheții

Hotelul de gheață de la Bâlea, în top 10 igluuri din întreaga lume. Anul trecut nu s-a mai construit din cauza lipsei gheții

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac apare într-un clasament al celor mai frumoase igluuri din lume, conform revistei de turism The Travel.

Deși anul trecut nu a existat un hotel de gheață la Bâlea, locația a căpătat notorietate la nivel mondial și chiar dacă s-a făcut o pauză, după 16 ani, hotelul apare ca destinație ce nu trebuie ratată de iubitorii zăpezii.

”Igluurile frumos realizate, cu decorațiuni de sculptură de gheață uluitoare și diverse facilități de genul acesta completează o escapadă perfectă de iarnă. Igluurile sunt unele dintre locurile de cazare unice care atrag călătorii din întreaga lume, în ciuda temperaturii extreme. Cu caracteristici ieșite din comun și design arhitectural, împreună cu alte activități în aer liber și priveliști pitorești de noapte, un hotel făcut din gheață și înconjurat de munți de zăpadă este un loc misterios, dar ispititor”, prezintă autorii articolului aceste locații.

Hotelul de la Bâlea este pe locul 10 în acest top. ”Situat în Munții Făgăraș, Hotelul de Gheață este o structură de gheață construită anual de o armată de artiști care folosesc blocuri de gheață. Sursa blocurilor este Lacul Bâlea, cunoscut drept cel mai mare lac glaciar din Munții Făgăraș. Hotelul oferă facilități din gheață, de la paturi, scaune, candelabre până la restaurant, bar și chiar o biserică. Acest hotel este cunoscut a fi unul dintre cele mai populare igluuri de pe glob”, se arată în prezentare.

Alte locații prezentate în clasament se află în Franța, Norvegia, Islanda sau Suedia. Pe primul loc, însă, se află un iglu de gheață din Japonia. ”Dispunând de un tavan în formă de cupolă, inclusiv facilități precum Milk Café, Fruit Shop, Bar, capelă elegantă și un atelier, toate făcute din gheață”, scrie revista.

Pauză, după 16 ani

Pentru prima dată în ultimii 16 ani, hotelierii de la Bâlea Lac au anunțat anul trecut că nu mai pot să construiască singurul hotel de gheaţă din România, din cauza lipsei gheţii din Lacul Bâlea.

În anii precedenţi, hotelul era inaugurat de Crăciun şi găzduia turişti până aproape de sărbătorile pascale. Ca să construiască hotelul îngheţat, constructorii trebuiau să taie cu drujbele bucăţi mari de gheaţă din Lacul Bâlea. Din cauza căldurii care a ținut şi în luna decembrie, lacul nu a îngheţat suficient de repede şi mult ca să existe materia primă pentru hotel.
Turişti din mai multe ţări şi-au făcut rezervări pentru camere în hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, dar au trebuit să aştepte încă un an, cu speranţa că gerul va fi mai năprasnic decât în 2020.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Contra

Acum 2 luni

Ce interior kitsch! Parca ar fi decorat tanti Vetuta din Mohu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus