Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Am mâncat de la Megalicious: Gust excelent, prezentare discutabilă

Am mâncat de la Megalicious: Gust excelent, prezentare discutabilă

Ați comandat vreodată ceva de pe internet care arăta super atractiv și când a ajuns parcă nu era ca în poze, fiind departe de ceea ce sperați? Cam așa m-am simțit eu zilele trecute când am comandat mâncare de la Megalicious, noul restaurant din Sibiu cu servire acasă. Diferența este că mâncarea de la Megalicious chiar a fost delicioasă și a făcut uitate toate supărările.

În prezentare, Megalicious este restaurant nou în Sibiu cu specific mediteraneean sau cu preparate preluate în special din bucătăriile grecești și italienești. O adevărată rază de soare pe vremea mohorâtă din ultima săptămână. Am comandat așa: Salată tza-tziki cu pită grecească, ciorbă de perișoare, spaghetti cu pui și ciuperci proaspete din piața Cibin, o salată specială cu somon și piersică.

Ca atunci când ai pe masă mai multe feluri de mâncare, o să încep cu partea negativă ca să las final ce e mai bun. Așadar, în toate pozele de prezentare preparatele sunt frumos așezate pe farfurii albe. Când ajung acasă toate sunt ambalate și e cel puțin ciudat să primești pastele într-o cutie de carton. Parcă-ți și taie din apetit dacă e vezi trântite așa.

Înțeleg foarte bine și celălalt aspect, e mult mai ușor și mai ieftin să reciclezi hârtie decât plastic, prin urmare aici există o explicație. La capitolul acesta însă, am avut grijă ca în comandă să bifez că nu vreau tacâmuri, dar tot am primit. Chiar dacă sunt unele ecologice, din lemn.

Acestea fiind zise, să trecem la masă. A fost prima oară când am mâncat de la Megalicious și cu siguranță nu ultima. Se simte de la prima îmbucătură că ingredientele sunt proaspete, lucru esențial pentru bucătăria mediteraneeană. Sosul tza-tziki, adică aperitivul, e cât se poate de simplu și chiar a avut un gust autentic mediteraneean. Mi s-a părut impresionant faptul că pita grecească a venit caldă și aburindă. Totul te face să te gândești la plaje cu apă limpede în timp ce te uiți pe geam cum burnițează la trei grade.

O altă dovadă pentru prospețimea ingredientelor o reprezintă ciupercile din paste. Ei scriu în meniu că-s din piața Cibin, dar cine crede tot ce scrie pe internet? Ei, bine, la Megalicious ciupercile chiar au gust intens, adevărat, se simte la fiecare îmbucătură.

O altă surpriză a reprezentat-o salata cu somon și piersică, o combinație care se potrivește foarte bine, mai ales când este pusă în valoare de multe legume sănătoase. Salata este una foarte bogată, sățioasă și plină de arome intense. Poate oricând să țină locul unui prânz sau al unei cine.

La final aș menționa și atenția la detalii. Fiind un local nou, fiecare client contează, de aceea un mesaj drăguț lipit pe castronul cu mâncare poate aduce un zâmbet oricând :).

Pe toate cele prezentate mai sus, în diferite cantități, îndestulătoare pentru o familie cu doi copii, am plătit puțin sub o sută de lei. Și o să mai comand când simt nevoia unei arome de rază de soare mediteraneean în iarna rece a Sibiului.

Vizualizari: 1845

Comentarii

1 comentarii

Pofticiosul

Acum 5 zile

Cu 100mde lei, gateai ceva gustos si sanatos pt. 2 zile!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus