Duminică,
28.11.2021
Innorat
Acum
9°C

VIDEO Hotelul ”sicriu” construit de familia Ghișe în Cluj, din nou subiect de dezbateri. ”Noul hotel face parte din stil urbanistic de junglă”

VIDEO Hotelul ”sicriu” construit de familia Ghișe în Cluj, din nou subiect de dezbateri. ”Noul hotel face parte din stil urbanistic de junglă”

Hotelul ”sicriu”, așa cum a fost denumit de societatea civilă imobilul ridicat pe strada Avram Iancu din Cluj, construit de familia Ghișe din Sibiu, este din nou în centrul atenției presei din județ pentru că ia toată lumina clădirilor din spate, fiind construit extrem de aproape de vechile imobile, relatează Știri de Cluj.

”Hotelul ocupă aproape integral terenul de pe strada Avram Iancu, unde a fost un teren viran, pe care în trecut a fost amenajată prima grădină botanică a Clujului. (...) Clădirile vechi păstrează distanța dintre imobile, dar noul hotel face parte din stil urbanistic de junglă implementat în Cluj-Napoca”, scrie ziarul clujean.

Hotelul de pe strada Avram Iancu s-a făcut cu aviz de la Comisia Națională a Monumentelor Istorice din București, trecând peste reprezentanții comisiei din Cluj-Napoca, de unde s-a primit aviz negativ, scrie ziarul.

Primarul Emil Boc a spus că nu a putut ignora decizia Comisiei Naționale, cu toate că cei din Consiliul Local aveau ultimul cuvânt și puteau să nu emită autorizația de construcție.

Pe numele socrului

Proiectul imobiliar aparține sibianului Dumitre Ghișe iar construcția este pe numele socrului său, Dumitru Rodean. Dumitru Ghişe, cunoscut datorită lanțurilor de benzinării Ana Oil și al hotelurilor Ana și Golden Tulip, a fost recent eliberat condiționat, după o pedeapsă de șapte ani de închisoare în „Dosarul Motorina”.

Turnul Sfatului a relatat februarie 2021 că societatea civilă s-a pronunțat în termeni negativi legat de investiția sibienilor.

Profesorul universitar Ciprian Mihali, fost ambasador al României în Senegal și în alte șapte state din Africa de Vest, s-a declarat șocat de modul în care arată clădirea ridicată pe strada Avram Iancu, unde va fi hotelul de cinci stele al milionarului sibian.

”Este o crimă împotriva patrimoniului imobil istoric. Spune mult despre politica PNL din Cluj. Nebunia distrugătoare a urâțeniei. Nu pot acuza pe nimeni de corupție, dar pot acuza pe toată lumea de prostie, de cupiditate, de prost gust și de dispreț față de echilibrul urban. Cum e posibil să apară în centrul Clujului, pe una din (cândva) cele mai pitorești și mai echilibrate străzi ale orașului, această monstruozitate arhitecturală și urbanistică? Cine dă avize pentru distrugerea echilibrului arhitectonic, cine este atât de orb și de înfometat de bani încât să nu realizeze că o asemenea oroare toxică distruge totul în jurul ei și pentru foarte mulți ani de acum înainte? Aș fi sincer curios să știu ce cred arhitecții despre acest proiect”, a scris profesorul.

Sursa foto: Captură video

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Saveta Vidrighin

Acum 3 zile

Ca sibieni trebuie sa fim mandri de familiile de gospodari romani si din marginime care s-au ridicat de jos, au muncit si au aratat tarii ca sibianul e gospodar!
Raspunde

2cents

Acum 3 zile

Exact asa ceva ni se pregateste si pe Saguna. Casele lasate in paragina (si chiar sabotate din cand in cand - vezi acoperisul rupt intentionat) acolo se vor prabusi "singure" intr-o noapte. Apoi proprietarul "pagubit" nu va mai putea decat sa duca de acolo molozul si in loc, drept consolare, va construi ceva similar cu monstruozitatea din Cluj. Si din pacate nu doar pe Saguna se joaca piesa asta veche de teatru ieftin.
Raspunde

Marius

Acum 2 zile

Ce pretentii sa ai de la niste inculti cu bani? Pacat ca orasul acela frumos este uratit de unii care cred ca daca au bani tot face tot ce vrea muschiul lor! O palma pt. sibieni! Clujenii vor crede ca suntem toti ciobani!
Raspunde

Poplacean

Acum 2 zile

ghise din poiana?vedeti ca si ghise useristul consilier din primaria sibiu e tot neam cu el si tot din poiana
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 zi

iaca, nu mai poți tu, de cum arată Clujul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus