Sâmbătă,
24.09.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Începe construcția benzinăriilor de pe A1. Investiție de 2 milioane de euro pentru fiecare

Începe construcția benzinăriilor de pe A1. Investiție de 2 milioane de euro pentru fiecare

De luni încep lucrările la spațiile de servicii de pe A1, pe segmentul Sebeș-Deva-Lugoj, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Este vorba despre benzinăriile cu parcări, proiectate ”în oglindă” – spații pe ambele părți ale autostrăzii, în zonele Pianu/Vințu de Jos, Câlnic și Ilia, respectiv șase spații de servicii. Termenele de finalizare a lucrărilor sunt în iulie 2022.

Dotările minime obligatorii pe care concesionarii trebuie să le proiecteze, construiască (sau care sunt deja construite), finanțeze, opereze și întrețină, astfel încât spațiile de servicii aferente fiecărui lot să fie complet funcționale, sunt: parcare; toalete publice; stație distribuție carburant, inclusiv stație reîncărcare vehicule electrice; spațiu comercial și snack bar.

Conform contractelor de concesiune semnate, concesionarii au obligația realizării tuturor dotărilor minime obligatorii în termen de 12 luni de la data de începere, adică până la sfârșitul lunii iulie 2022.

De la momentul preluării amplasamentelor, concesionarii răspund de întreținerea corespunzătoare a spațiilor de servicii, iar în vederea respectării obligațiilor asumate de aceștia prin contractele de concesiune, CNAIR SA efectuează periodic verificări la locațiile atribuite.

MOL România: Investiție de 28 milioane de dolari

MOL România a anunțat că a demarat pregătirile lucrărilor de construcție pentru șase dintre cele 14 stații de servicii pe care urmează să le realizeze. Pentru realizarea acestora, MOL estimează o investiție aproximativă de 2 milioane EUR pentru fiecare dintre stațiile care vor fi construite, bugetul total al proiectului fiind de aproximativ 28 de milioane de euro. Termenul estimat pentru deschidere este a doua jumătate a anului 2022.

Compania MOL Romania a obținut autorizațiile de construcție pentru patru loturi (opt  stații de servicii), aferente contractelor cu CNAIR, respectiv pentru lotul 7 – comuna Ilia, Județul Hunedoara; lotul 9 – localitatea Vințu de Jos, comuna Pianu, Județul Alba; lotul 10 – comuna Câlnic, Județul Alba; lotul 13 – localitatea Murfatlar, Județul Constanța. Pregătirile pentru lucrările de construcție au fost deja demarate pe loturile de la Ilia, Vințu de Jos și Murfatlar, iar la Câlnic vor începe în decembrie.

Valoarea investiției MOL pentru întreg proiectul este estimată la aproximativ 28 de milioane de Euro.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Beg

Acum 10 luni

Să vezi lucrări pe viscol&ger. Numa' inimă și căkt pesedeii ăștia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus