Duminică,
16.01.2022
Cer Senin
Acum
-6°C

Telegraful Român, publicația Mitropoliei Ardealului, va trece în online. Este cel mai vechi ziar românesc

Telegraful Român, publicația Mitropoliei Ardealului, va trece în online. Este cel mai vechi ziar românesc

Cel mai vechi ziar din ţară, "Telegraful Român", cu o vechime de 168 de ani, va avea anul viitor o platformă online, anunță Agerpres.

"Ne-am gândit la un termen de un an, poate mai devreme să putem să ne bucurăm cu toţii pe o platformă telegrafulroman.ro, care este deja achiziţionată de Mitropolia Ardealului", a anunţat preotul Emanuel Tăvală, secretar de redacţie la "Telegraful Român".

Atât mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, au arătat cât de importantă este salvarea acestei publicaţii prin digitalizare.

"În cadrul parteneriatului între biblioteca publică sibiană şi Mitropolia Ardealului, au fost identificate şi selectate exemplare din perioada 1853 - 1873, aflate în stare bună de conservare. Acestea au fost fotocopiate şi digitalizate cu sprijinul echipei Bibliotecii ASTRA Sibiu. Obiectivul propus a fost depăşit, iar scanarea exemplarelor din Telegraful Român a continuat, în prezent, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu oferind utilizatorilor acces gratuit la 3.434 de numere (însumând 13.736 de pagini), din perioada anilor 1853-1880 şi 1914-1919, păstrate în Depozitul Digital", au anunţat cei de la Biblioteca ASTRA din Sibiu.

Publicaţia ''Telegraful Român'' a apărut în 3 ianuarie 1853 la Sibiu, fiind organul de presă al Mitropoliei Ardealului

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus