Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Spitalul Militar are un nou medic cardiolog: „Am ales această profesie pentru că iubesc oamenii”

Spitalul Militar are un nou medic cardiolog: „Am ales această profesie pentru că iubesc oamenii”

Din 15 noiembrie Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” are un al doilea medic cardiolog. Este vorba despre dr. Andra-Maria Barota-Bebeșelea, specialist cardiolog și asistent universitar.

Înainte să ajungă la Spitalul Militar a profesat ca medic rezident cardiologie de la 1 ianuarie 2014 pe Secția Clinică de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență, Sibiu, secție condusă de Prof. Univ. Dr. Ioan Manițiu, sub îndrumarea medicului Radu Cojan. A continuat apoi rezidențiatul la București și Târgu Mureș. 

„Anul IV de rezidențiat l-am petrecut în Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C. C. Iliescu (în cadrul Institutului Clinic Fundeni), București, sub îndrumarea „mamei” cardiologiei din România, Doamna Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină, având onoarea de a fi rezidentă a Domnului Prof. Univ. Dr. Bogdan Alexandru Popescu, actualul Președinte al Societății Române de Cardiologie. Stagiul de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul pregătirii în rezidențiat l-am efectuat la Târgu Mureș, în cadrul Institutului pentru Boli Cardiovasculare și Transplant, avându-l ca mentor pe Domnul Prof. Univ. Horațiu Suciu”, spune medicul. 

A promovat examenul de specialitate tot la Târgu Mureș, în sesiunea octombrie 2018. A profesat ulterior pe post de medic specialist cardiolog la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Secția Cardiologie 1, în perioada februarie 2019 - 30 septembrie 2020. În perioada octombrie 2020 - 14 noiembrie 2021 a profesat ca medic specialist în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului General C.F. Sibiu, efectuând și gărzi în cadrul Spitalului C.F.

Al doilea medic cardiolog al spitalului

În prezent, medicul Andra-Maria Barota-Bebeșelea, pe lângă faptul că face parte din echipa Spitalului Militar, profesează și ca asistent universitar în cadrul Departamentului Clinic Medical, catedra de Medicină Internă a Facultății de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, de la 1 Octombrie 2018. 

„Activitatea academică este una dintre activitățile care mă motivează cel mai mult după cea de medic, și a fost unul dintre motivele pentru care am decis să nu părăsesc Sibiul după încheierea pregătirii în rezidențiat”, mai spune medical cardiolog. 

În noua ei misiune pornește cu entuziasm și optimism.  

„Am ocazia să lucrez într-o instituție cu tradiție, apreciată de către pacienții sibieni, o instituție guvernată de profesionalism și disciplină. Este un spital cu o dinamică deosebită și cu perspective continue de dezvoltare, condusă de Oameni excepționali. Îmi voi exercita profesia cu aceeași dăruire și entuziasm cu care am făcut-o toți acești ani și o să îmi dau toată silința pentru a-mi aduce zilnic contribuția la continuarea acestei tradiții de prestigiu. Am ales această profesie pentru că iubesc oamenii, îmi pasă de binele pe care pot să îl aduc prin meseria pe care am învățat-o. Consider ca fiecare dintre noi avem o menire în viață și trebuie să găsim o cale pentru a ne pune în slujba aproapelui. Fiecare viață salvată și fiecare suflet mai fericit îți dă încredere și abnegație pentru meseria pe care o desfășori sub sacrul jurământ. Am jurat să îmi consacru viața în slujba umanității, iar oportunitatea de a profesa într-o instituție de medicină militară vine să întregească această făgăduință.

Aceasta perioadă pandemică este una de grea încercare pentru întreaga umanitate și mai cu seamă pentru societatea românească, scindată prin valul de dezinformări care au făcut ca românii să nu înțeleagă necesitatea imunizării împotriva SARS-Cov2. Aceasta reprezintă singura cale pentru scăderea acestui val impresionant de îmbolnăviri și decese. Este foarte important pentru mine faptul că mă aflu într-un spital care desfășoară o campanie activă și energică de vaccinare și pot și eu să stau alături acestor demersuri umanitare, care nu urmăresc altceva decât salvarea vieților omenești și revenirea la o viața normală căreia îi ducem cu toții dorul”, încheie Andra-Maria Barota-Bebeșelea.

La această dată, Compartimentul Cardiologie al Spitalului Militar de Urgență Sibiu este condus de mr. dr. Alexandru Alecu, medic primar în cardiologie și iar dr. Andra-Maria Barota-Bebeșelea fiind cel de-al doilea medic cardiolog din cadrul unității.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

CA

Acum 1 an

Poate acest comment va fi publicat... doamna dr nu e deloc ce pare a fi... documentati-va din mai multe surse despre caracterul unui om si parcursul sau personal si profesional inainte sa laudati si sa promovati...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus