Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
-2°C

Ocna Sibiului va avea un centru cultural nou anul viitor

Ocna Sibiului va avea un centru cultural nou anul viitor

Ocna Sibiului va avea anul viitor un nou centru cultural care se va întinde pe o suprafață de 2000 metri pătrați. Construirea centrului cultural face parte din proiectul Extindere, reabilitare, dotare Centru Cultural și îmbunătățirea spațiilor publice urbane”  în valoare de 10 milioane de lei care cuprinde și modernizarea străzilor: De Mijloc, Piața Traian, Avram Iancu și Băilor.

Pentru componenta referitoare la modernizarea și reabilitarea Centrului cultural existent se va reamenaja integral sala de spectacole, urmând să fie peste 270 locuri la parter și va fi redefinit foaierul de primire, cu posibilitate de organizare evenimente de anverguri diferite; urmând a fi realizate și o sală de activități pentru copii și tineret, birouri, dar și un lift de persoane (inclusiv pentru persoane cu dizabilități). În clădirea existentă se vor amenaja spații expoziționale la parter, precum și o mediatecă și o sală de lectură la etaj. A doua componentă a proiectului se adresează unor sectoare de drum amplasate în intravilanul Orașului Ocna Sibiului, județul Sibiu, fiind vorba de patru străzi: strada Băilor, strada Avram Iancu, strada De Mijloc și strada Piața Traian, în suprafață totală de 11.170 metri pătrați.

Prin intermediul proiectului se urmărește îmbunătățirea calității vieții populației, prin creșterea accesibilității la serviciile culturale pentru grupurile vulnerabile care locuiesc sau vizitează localitatea si prin creșterea atractivității fata de turiștii romani si străini. Prin extinderea, reabilitarea și dotarea Centrului cultural și prin îmbunătățirea spațiilor stradale publice, Ocna Sibiului își propune să devină un motor al dezvoltării locale și zonale și va constitui un exemplu de bune practici pentru stațiunile turistice.

Bugetul întregului proiect este de 9,448,555.76 lei, din care peste 8,25 milioane lei (adică mai mult de 1,77 milioane euro – reprezentând 98% din valoarea cheltuielilor eligibile) sunt fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuția beneficiarului. Lucrările se vor finaliza în luna iunie a anului viitor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1312

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus