Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

VIDEO. Iohannis de Ziua Națională: Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică

VIDEO. Iohannis de Ziua Națională: Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România are "o soluţie atipică" la guvernare, iar clasa politică are responsabilitatea şi obligaţia de a recâştiga încrederea cetăţenilor prin fapte şi prin promisiuni îndeplinite.

"Trebuie să fim conştienţi că pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci şi o criză a încrederii, valurile de ştiri false şi dezinformări tensionând suplimentar climatul social, deseori cu punerea în pericol a vieţii şi a demnităţii umane. În faţa acestor curente toxice, trebuie să reacţionăm. În acelaşi timp, evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică. De aceea, clasa politică în ansamblul ei are nu doar responsabilitatea, ci obligaţia de a recâştiga încrederea cetăţenilor prin fapte şi promisiuni îndeplinite, şi nu prin declaraţii de intenţie, care nu mai pot convinge astăzi. Este vremea rezultatelor măsurabile şi a reformelor care au întârziat prea mult timp. Astăzi avem o soluţie atipică pentru guvernarea ţării, pentru a trece România peste o încercare istorică. Dar această soluţie reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu preţul unor compromisuri personale şi doctrinare dificile", a spus şeful statului la recepţia oferită la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale, citat de Agerpres.

Iohannis a punctat că este necesar un consens nu numai la nivel declarativ, ci şi prin acţiuni concrete astfel încât să existe progres şi prosperitate pentru oameni.

"Nu trebuie să uităm nicio clipă că obiectivul nostru fundamental este asigurarea viitorului democratic şi european al României, stabilitatea şi buna funcţionare a statului. Doar cu voinţă politică vom reuşi să construim consens, nu numai declarativ, ci şi prin acţiuni concrete, care să genereze progres şi prosperitate pentru oameni. Sunt optimist că lucrurile vor funcţiona şi că rezultatele nu vor întârzia să apară", a afirmat Klaus Iohannis.

Acesta a subliniat că pandemia de COVID-19 se va încheia la un moment dat şi România va trebui să fie pregătită până atunci pentru a recupera decalajele "încă foarte mari" în raport cu ţările din vestul Europei.

"O societate trainică, sănătoasă şi durabilă se construieşte printr-un efort comun, prin muncă şi sacrificii, prin punerea în prim-plan a agendei publice. Este important să învăţăm cu toţii din lecţiile trecutului, ca să ne putem ghida mai bine acţiunile prezente şi viitoare. Să fim conştienţi că împreună, uniţi de aceeaşi parte a baricadei, vom putea să depăşim aceste crize şi vom reuşi să redobândim echilibrul în societatea noastră", a adăugat preşedintele.

Şeful statului a reliefat, în context, importanţa solidarităţii.

"Astăzi, când celebrăm 103 ani de la Marea Unire, lecţia solidarităţii este mai vie şi mai actuală ca oricând. Istoria ne-a demonstrat de nenumărate ori că, dacă rămânem uniţi, putem să ne adaptăm oricăror realităţi şi tendinţe şi că depinde de voinţa noastră, ca naţiune, să trecem cu bine peste toate provocările. Ca şi în atâtea alte momente definitorii ale trecutului nostru, avem şi acum resursele necesare, instrumentele potrivite şi voinţa de a reuşi. Vă îndemn, aşadar, să privim cu speranţă spre viitor! Tuturor românilor, oriunde vă aflaţi astăzi, vă urez 'La mulţi ani!' şi vă doresc multă sănătate! La mulţi ani, România!", a conchis preşedintele Iohannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Trotinel Dinamitã

Acum 2 ani

"Decalajele foarte mari"...fata de vestul Europei. Adica mai avem pana sa ne integram total in globalism, sa ne schimbam sexul mai des si sa construim Moschei pe banda rulanta...pentru populatiile de primitivi care sa ne inlocuiasca ? Du-te si lasa-ne Iohane...ca esti prost ca napu. Integreaza-te tu in "vestul" ala....care arata ca o arabie. Drum bum...poate ne spui de ce ne-ai facut i tinta militara in centru orasului, intr-o zi...inconstientule.
Raspunde

Eliberați-l pe Trotinel!

Acum 2 ani

Trotinel, tată, iar ai băut detergent?! Fugi repede, bagă o Internațională și doj-trei de mătănii să-ți purifici sufletul dac și marș la Kremlin!
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Solutie atipica! E ceea ce ati obtinut din cauza orgoliului si a suficientei teutone care va caracterizeaza!
Raspunde

John doe

Acum 2 ani

Ce teapa si-au luat toti votantii ciumei galbene... I-a pus sri-ul niste ulei robotului si l-a pornit. Dar software-ul este acelasi, invechit, pe care il folosesc toti de 30 ani. "Solutia atipica" este din cauza voastra, nu a cerut-o nimeni in afara de voi! Cred ca pentru furat este solutia ideala, fara sa va deranjati unii pe altii, din opozitie.
Raspunde

Anemona Perișoreanu-Mutică

Acum 2 ani

Klaus Iohannis este mult inferior unui presedinte de scara din cartierul Broscărie! Sibienii au nenorocit toată țara cu mutalăul lor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus