Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Prefectul de Sibiu, disputat de PSD și PNL. Numele propuse de liberalii și social-democrații sibieni

Prefectul de Sibiu, disputat de PSD și PNL. Numele propuse de liberalii și social-democrații sibieni

Astăzi, conducerile PNL și PSD se întâlnesc la nivel central pentru a stabili funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat. Surse G4Media spun că liderii celor două partide se vor întâlni inițial în ședințe separate, urmând apoi o ședință comună de negociere.

Variantele de lucru sunt două: fie să existe regula în care partidul care are conducerea Consiliului Județean să nu aibă și poziția de prefect, fie ca partidul care are prefectura să aibă și președinția Consiliului Județean.

”Noi susținem varianta în care funcțiile să fie împărțite, pentru a nu concentra puterea în mâinile unui singur partid, la nivel local. Liberalii și-au dat seama că așa vor pierde foarte mult și atunci merg pe varianta ca partidul care are președinția Consiliului Județean să aibă și prefectul. Ei spun că așa nu vor exista fricțiuni între partide. Vom vedea cum decurg negocierile”, susțin surse din PSD pentru Turnul Sfatului.

În interiorul PNL se discută și propunerea ca organizațiile județene care au dat miniștri să nu mai aibă și prefecți.

Biroul Executiv al PNL are loc la ora 10.00, PSD are Biroul Politic Naţional la ora 11.00, iar ședința coaliției e programată la ora 18.00.

În ceea ce privește cele 84 de posturi de secretari de stat, PSD va avea 42, PNL – 34 și UDMR – 8, potrivit surselor G4Media.ro.

PSD Sibiu: Sunt trei variante

Social-democrații au început discuțiile interne legate de o eventuală propunere pentru funcția de prefect, iar din primele informații se pare că există trei variante. Cele mai mari șanse le-ar avea președintele organizației municipale Sibiu, Cătălin Stanciu, însă mai există alte două persoane care sunt luate în calcul.

Informația potrivit căreia o posibilitate ar fi numirea Mariei Minea, fost prefect de Sibiu între august și decembrie 2019, nu este luată în calcul, spun surse din cadrul PSD Sibiu. ”Cătălin Stanciu este o variantă pe care o luăm în calcul. Maria Minea nu este o variantă discutată până acum, iar în afară de Cătălin mai sunt încă două variante”, spun sursele noastre.

PNL Sibiu: tot Mircea Crețu

Liberalii vor menținerea funcției de prefect și consideră că actualul deținător al funcției, Mircea Crețu, face o treabă bună, astfel că el ar fi prima variantă în situația în care, în urma negocierilor, poziția va rămâne la latitudinea PNL.

Există însă și voci în cadrul organizației care ar dori schimbarea prefectului, însă nu există în acest moment un alt nume care să fie propus în locul lui Mircea Crețu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus