Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Polițiști din Sibiu nemulțumiți de legea salarizării: „Vom da avertismente în loc de amenzi”

Polițiști din Sibiu nemulțumiți de legea salarizării: „Vom da avertismente în loc de amenzi”

Sindicatul Național al Polițiștilor din România DECUS anunță că vor avea loc mai multe proteste începând de săptămâna viitoare. Polițiștii cer ca actuala guvernare să aplice legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Protestele se vor desfășura în toate structurile, atât în Sibiu cât și în restul țării. Președintele executiv al DECUS spune că o formă de protest, începând de luni, 13 decembrie, va fi acordarea de avertismente în locul amenzilor. 

„Având în vedere neaplicarea Legii 153/2017, neindexarea pensiilor, neplata orelor efectuate pentru permanența de la domiciliu, am încheiat protocoale de colaborare pentru a participa la manifestațiile de protest la nivel național. De asemenea, vom fi mai indulgenți în ceea ce privește contravențiile săvârșite de cetățeni, aplicând preponderent sancțiunea cu avertisment în loc de cea cu amendă”, spune Bogdan Bănică.

Numărul participanților nu se cunoaște în acest moment, însă președintele sindicatului spune că speră să fie cât mai mulți, „pentru a ne face auzite nemulțumirile”. El spune că nu se cer măriri, ci doar aplicarea legii.

„Nu este vorba de măriri salariale, ci doar de punerea în aplicare a legislației existente referitoare la salarizare. Prima grijă a premierului Cîțu a fost suspendarea punerii în aplicare a Legii 153/2017 și nu mai putem accepta astfel de măsuri batjocoritoare”, concluzionează Bogdan Bănică.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Xxx

Acum 1 lună

A...deci daca nu și iau ei salariile pandemia nu mai e periculoasa..se pot da și avertismente doar!! Ok...asta daca mai era nevoie de încă o dovadă că pandemia asta e mare afacere...înțelegere...regie...etc pe spinarea unui biet virus
Raspunde

Teo

Acum 1 lună

Aceasta categorie de angajati care au venituri mult peste medie,ies la pensie cu pensii speciale inainte de 50 de ani,oricat le-ar fi salarul tot vor fi nemultumiti.
Raspunde

Daniel

Acum 1 lună

"Salariul".... dar sa trecem peste asta! 1. De ce vezi tu doar beneficiile , nu si obligatiile si indatoririle? 2. De ce , in cazul asta, nu compari salariile noastre cu cele din Vest? Vrem tara ca afara doar cand ne convine noua, nu? 3. Se fac angajări periodic iar anual poti da examen sa urmezi cursurile scolilor de politie. Fa-te omule politist daca tu crezi ca e numai lapte si miere si ei cer ceva necuvenit! Pana la urma cer respectarea unei legi facuta de cei alesi de noi toti. E iesit din comun sa ceri respectarea legii? As sta pana diseara sa iti dau peste nas dar tare mi-e teamă ca n-ai urechi sa asculti si nici ochi sa vezi!
Raspunde

Daniel

Acum 1 lună

Sa nu uit... categoria de angajati ARE venituri... Vezi... esti suparat ca altii isi cer drepturile iar tu stai in casa in loc sa mergi la scoala...daca nu e prea târziu.
Raspunde

Daniel

Acum 1 lună

Fac ce fac si mai vad cate ceva in odiosul tau comentariu la acest articol. "Pensii speciale" spui tu, îndoctrinat probabil de un anumit partid. Pensiile alea se numesc pensii de serviciu. Singurul lucru special la ele este ca sunt platite de militarii/politistii activi, nu de tine, nea Teo! O pensie speciala este aceea a unui primar sau parlamentar care după un mandat de 4 ani primeste pensie. Daca are 2 mandate primeste o pensie si mai mare si tot asa. La 50 de ani, da un politist poate iesi la pensie. Pentru ca speranta de viata a lor este de 55 de ani(sunt studii in acest sens, nu vorbesc fara sa cunosc). A, si pentru ca asa e in toata lumea, omule!!! Chiar crezi ca noi am inventat politistul rezistent la toate? Care poate sa sara garduri la 50 de ani? Sau sa reziste psihic celor ca tine? (Si asta e important)
Raspunde

Stanciu

Acum 1 lună

@Daniel, tu nu intelegi lucrurile, nu putem avea in tara asta oameni care ies la 50 de ani cu pensie > 4000 lei si altii sunt biciuiti pana la 65 (si sambata) pt o pensie de 1500. V-ati obisnuit cu comfortul, nu e deloc mai greu in politie. Si legat de speranta de viata a politistilor (55 ani) iti spun ca aiurezi. De ce ascunzi sa spui cat castiga un politist in medie la Politia Locala? Nu ar mai lua oamenii in serios comentariile tale? Chestia e asta: nu am nimic cu politistii, sunt foarte pro politie, dar in tara asta nu putem avea 2 categorii de oameni, baieti destepti si sclavi in functie de unde lucrezi (stat/privat). Nu compari salariul politistului din RO cu salariul politistului de Chicago. E o raritate in Romania ca un politist sa-si fi folosit pistolul (comparativ cu SUA unde le e frica si sa legitimeze anumiti soferi). E viata buna bai baieti, f buna!!! Ar trebui sa fiti recunoscatori pt toate avantajele pe care le aveti. Salarii mai mari nu pot fi date atat timp cat salariile clasei muncitoare nu cresc. Si un ultim lucru legat de pensionarea la 50 de ani, ca spuneai ca politistii nu mai pot alerga la varsta aia (si e adevarat): daca eu sunt sudor si incep sa am dureri de spate la 50 de ani, imi aproba cineva pensia direct sau imi da o amarata de pensie de boala pt urmatorii 15 ani? Imi zice sa ma angajez undeva unde e mai usor. Nici nu realizati cat sunteti de avantajati si cat de grea poate fi viata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus