Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
8°C

ACTUALIZARE Dosarul Iordănescu: Tribunalul Sibiu a dispus punerea sub control judiciar a directorului CCIA Sibiu

ACTUALIZARE Dosarul Iordănescu: Tribunalul Sibiu a dispus punerea sub control judiciar a directorului CCIA Sibiu

Reținut miercuri seară, sub un mandat încheiat 24 de ore mai târziu, Eugen Iordănescu va afla vineri dimineața dacă va fi sau nu arestat pentru 30 de zile.

Actualizare 15:10 Judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Sibiu a respins cererea formulată de procurorii sibieni, plasându-l pe Iordănescu sub o altă măsură preventivă. ”Ia față de inculpat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de astăzi, 10.12.2021”, a decis instanța sibiană.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Știre inițială. Procesul în care procurorii cer arestarea lui Eugen Iordănescu, directorul general al Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu a fost fixat pentru ora 08:30 a dimineții de vineri, 10 decembrie. Solicitarea formulată de procurorii sibieni vine într-un dosar deschis la începutul acestei veri, care între timp a crescut datorită probelor strânse ca urmare a activității lui Iordănescu în comisiile de selecție a celor care vor administra Aeroportul și societatea de construcții a județului, Drumuri și Poduri.

Așa s-a ajuns ca pe lângă delapidare în formă continuă – numele lui Iordănescu a fost pus în contextul dispariției a 650.000 de euro din conturile CCIA Sibiu, dar și legat de modul de cheltuire a banilor programului ”Sibiu Regiune Gastronomică Europeană” -, în dosar procurorii să mai cerceteze și fapte asociate infracțiunilor  trafic de influență, dare de mită, şi  folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Citește și Dosarul Iordănescu: delapidare și spălare de bani la Camera de Comerț, trafic de influență la aeroport

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4909

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Sibian SB

Acum 2 ani

Pot ei sa ceara ce vor. Treaba e sa si primeasca acceptul de la mafia politica.
Raspunde

Succesorul lui Nicula si a lui Tatoaia

Acum 2 ani

Domne, dupa vaccin te pricepi si la procedura penala!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 2 ani

Se pare ca-i cum am zis eu. Da auzi, stii ce-a zis Dabija?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 2 ani

Si despre vaccin, ca tot ai zis, mergi mai bine si vaccinează-te. Asta e pb, ca va pricepeti toti la vaccin si la virusi în tara asta. Eu nu sunt de specialitate, sa-i lasam pe medici biologi si virusologi da se ocupe de vaccin, aia ti-am tot zis eu ție, asculta de specialiștii de pe glob si nu de idioți de pe feisbuc si de troli de la moscova. Daca ai atata minte, pricepi.
Raspunde

Contra

Acum 2 ani

Ti-a spus si tie Dabija? ca te freaca grija de nevaccinati? Mai vezi-ti de treaba ta! Poate tai porcu si vrei sa faci carnati!
Raspunde

Nicușor von Șorliken

Acum 2 ani

Ar fi minunat sa se cerceteze toate ”mega evenimentele” sibiene: Targul de Craciun (subventionat de primarie, dar care produce milioane de euro), Festivalul de Teatru (de asemenea subventionat de primarie, dar cu incasari colosale pentru privati) și in general, toate fonfleurile care promoveaza pseudocultura pe bani publici enorm de multi! Si de asemenea, mi-ar placea sa fie cercetat modul de alocare a unor fonduri publice pentru toate asociatiile nonprofit ale pripașilor de mari formatori de opinie locali, toti fara job concret.
Raspunde

Izabell

Acum 2 ani

Total de acord, dar din pacate nu se va intampla nimic, pentru ca asa zisele evenimente culturale sunt organizate sub obladuirea conducatorului din umbra al sibiului (KWJ), pe langa care baronii locali PSD sunt mici copii. “Cultura” de prost gust, tot felul de targuri la care vin “meltenii” din imprejurimi sa-si beleasca ochii si sa manance cate o gogoasa, si mai ales festivalul universal de teatru si circ cu “miliarde” de vizitatori din intreaga galaxie sunt o sursa buna pentru “prietenii organizatorilor” de a sifona bani publici. Bani care ar fi putut fi folositi de niste conducatori responsabili pentru dezvoltarea infrastructurii orasului. Desi suntem in Ardeal, edilii nostri au apucaturi dâmbovitene si ne iau si de prosti! Chestia este ca inca le merge…
Raspunde

Gaby

Acum 2 ani

Hallo! Asa tarziu...De 20 de ani cel putin da "tunuri".. Gasca politica (care l-a numit) nu este si ea trasa la raspundere???(sau..a cotizat cat trebuie la partid?)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Deleanu

Acum 2 ani

Bai ziarist ****, frustrat , sarac și nespalat ! De ce afirmi ma scalavule lucruri neadevărate !? *****

Raspunde

Zzz

Acum 2 ani

se pare ca, dl iordanescu are access la wi-fi...
Raspunde

Flo

Acum 2 ani

Poate vi si cu argumente nu doar cu injuraturi! Nu tin cu reporterul, chiar apreciez critica dar doar pe cea constructiva :)

Raspunde

Rob

Acum 2 ani

Dl. Iordănescu, aveți timp de postări? Încă nu ați ****? Păcat, păcat...p

Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Si te intrebi cum fac unii averi? Cum? FURA!

Raspunde

Prietenii stiu de ce

Acum 2 ani

Oare unde si-a declarat domiciliul pe perioada controlului judiciar ? Tot în Strand la blocurile vilă ?
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Acum se pune o singura intrebare - judecatorul care a stabilit control judiciar e mason sau securist ?
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

https://www.g4media.ro/investigatie-incognito-moft-social-democrat-zbor-cu-jet-privat-la-monaco-si-apartament-de-lux-inchiriat-cu-zeci-de-mii-de-euro-pe-luna-in-imobilul-in-care-se-afla-cel-mai-scump-penthouse-din-lume.html. Prietenii lui Iordănescu, in sudu Franței, cum am zis. Si mai sunt si altii. Mafia politica asadar, trai pe picior mare din tzepe date in țara asta, evident banii furați fiind ai noștri. Amice, care m-ai întrebat daca ma stiu la penal..., nu e clar ce vedem toti? Sau tu esti orb si iti trebe vreun tratat de procedura penala sa-l studiezi? Trebe sa te stii la penal ca sa vezi cum fac banii smecherii? Afaceri cu profitabilitate de 8mii la suta, pe mâna cu politicu, sau de ce crezi ca toti astia din politica tin in halu asta de o funcție dupa ce o obțin? Dragnea catu vio grindeanu kelemen orban firea, sau alte mii ca ei in toata tara, de la sate la orase si capitala... Pt salariu de 6-11 mii si vouchere de vacanta ? Ca sa de vada la tv? Nu. Pt sume intre sute de mii de euro si milioane euro, făcute pe smen împreună cu partidu si afaceriști. Mafie organizata așadar. Asa ca tu, elzorab sau alte jeguri, plătiți si care faceți echipa aici, scutește-mă cu trucuri ieftine pt prostalai, pe care le aplici aici la comentarii si mai bine vedeți-vă voi de sedinta la partid pe tema Iordănescu, ca posibil sa înceapă sa fie cam groasă si ala sa traga dupa el pe mulți la un moment dat. Ca o parere personala, psd e terminat complet in Sibiu asta de ceva timp, cred ca acum urmează pnl. O fi mana vreunui sas..? Nu stiu, da vedem in timp.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus