Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Wizz Air suspendă două rute din Sibiu: către Spania și Germania

Wizz Air suspendă două rute din Sibiu: către Spania și Germania

Compania de zboruri low-cost  Wizz Air a decis să suspende zborurile de pe două rute operate de la Sibiu.

În perioada 8 ianuarie – 28 martie 2022, cei de la Wizz Air vor suspenda zborurile de la Sibiu către și dinspre Kalrsruhe/Baden-Baden. La fel, și cele două zboruri săptămânale care leagă Sibiul de Madrid vor fi suspendate în perioada 9 ianuarie – 18 martie 2022.

Zborurile suspendate pe cele două rute fac parte dintr-un ansamblu mai mare de decizii similare, arată boardingpass.ro. Sursa citată precizează că, în ianuarie – martie 2022, maghiarii de la Wizz Air suspendă zborurile pe mai bine de 45 de rute din și înspre România. ”De asemenea, alte zeci de rute din și spre aeroporturile din România deservite de Wizz Air vor avea parte de reduceri semnificative a numărului de zboruri săptămânale operate de compania low-cost. În funcție de evoluția pandemiei, nu este exclus ca Wizz Air să reducă și mai mult sau să suspende zborurile și pe alte rute”, mai arată sursa citată, potrivit căreia măsuri similare au fost luate și în alte țări.

De la Sibiu, Wizz Air mai operează zboruri către alte patru destinații din Germania (Dortmund, Frankfurt Hahn, Memmingen și Nuremberg) și una din Marea Britanie (Luton). La începutul lunii decembrie, administrația județului Sibiu anunța că Wizz Air este a treia companie aeriană cu care a semnat un contract pentru acordarea de ajutoare de stat: 1,3 euro pentru fiecare pasager adus și dus de la Sibiu sunt plătiți companiei maghiare din bugetul județului în perioada 1 decembrie 2021 – 30 noiembrie 2022. În acest timp, cei de la Wizz Air vor trebui să mențină cel puțin câte două frecvențe săptămânale pe aeroportul din Sibiu (o frecvență înseamnă un zbor care aterizează și decolează). ”Conform contractului, compania Wizz Air își asumă să opereze zboruri 12 luni consecutive la și de la Aeroportul Internațional Sibiu și va primi din partea Consiliului Județean Sibiu 1,3 Euro/loc alocat la și de la Aeroportul Internațional Sibiu, conform Planului de alocare a capacității de operare depus de companie, valoarea ajutorului de stat fiind de 379.213,9 Euro (291.703 locuri x 1,3 Euro/loc)”, detaliază reprezentanții CJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Daca vor primi ajutoare de la CJ ,precum Austrian si Lufthansa,probabil ca vor relua zborurile.Daca nu,nu.
Raspunde

Dani ocna

Acum 2 ani

no money no love story bine ca le merge la ryanair zborurile malpens sibiu sint deja 60% pline de aatitia banin atita peste
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus