Marţi,
27.09.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

O asociație din Sibiu va oferi servicii de întreținere la domiciliu pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități. Oricine poate face voluntariat

O asociație din Sibiu va oferi servicii de întreținere la domiciliu pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități. Oricine poate face voluntariat

În comuna Gura Râului, o asociație nou creată își propune să aibă grijă de nevoile de întreținere la domiciliu ale persoanelor vârstnice și cu dizabilități. „Grijile tale în seama noastră” este asociația care vine în ajutorul persoanelor vârstnice din Sibiu și din Alba cu o varietate de servicii suport la domiciliu.

„Esența acestei activități se referă la asigurarea de servicii către persoane vârstnice, singure, cu dizabilități, într-un cuvânt persoane care au nevoie pe lângă ajutor din punct de vedere al activităților pe care nu le mai pot realiza, și de un suport sub aspectul socializării”, spun reprezentanții asociației

Identificarea beneficiarilor

Fiind la început de drum, asociația își propune să identifice mai întâi beneficiarii și apoi să îi ajute cu serviciile de care au nevoie. Pentru aceasta își doresc să folosească atât mediul online, cât și mediul offline. 

„Potențialele persoane care vor beneficia de ajutorul asociației și vor fi identificate în urma achiziției de Studiu de analiză a nevoilor pentru persoanele vârstnice, unde se va stabili numărul persoanelor vârstnice și cu dizabilități care au nevoie de serviciile asociației, dar și prin intermediul promovării structurii de economie socială care va fi realizată în mediul online, dar mai ales în mediul offline prin intermediul flyerelor distribuite la unitățile de cult, la serviciile de asistență socială din cadrul primăriilor din județul Sibiu și Alba, la instituțiile publice. De asemenea vom folosi promovarea prin intermediul posturilor de radio locale” 

Serviciile oferite de asociație

Activitățile propuse pentru persoanele în vârstă și pentru cele cu dizabilități sunt diverse. De la asigurarea curățeniei în casele acestora și până la mersul la cumpărături sau activități recreative precum lectură și jocuri, cei de la asociație vor avea grijă în cel mai mic detaliu să respecte cerințele persoanelor care solicită aceste servicii.

Toate aceste servicii pot fi grupate pe trei categorii:

- Servicii bază – care includ activități de plată facturi (on-line sau cash), realizare cumpărături, transport rufe la și de la spălătorie;

- Servicii nivel I – presupun „activitățile bază” la care se adaugă menaj interior si exterior al locuinței;

- Servicii nivel II – presupun ”activități nivel I” + activități de agreement

Planuri de dezvoltare

Toți cei vor să facă voluntariat o pot face în cadrul asociației. Persoanele dornice pot face voluntariat și pot participa activ la activitățile întreprinderii.

Pe viitor, pentru dezvoltare, reprezentanții asociației își doresc să investească profitul obținut în creșterea afacerii având în vedere faptul că piața de servicii de îngrijire este în continuă dezvoltare.

„Tendința pieței de servicii de îngrijire la domiciliu este în continuă creștere, multe persoane vârstnice refuzând instituționalizarea în cămine de bătrâni sau case de tip familiar pentru persoane vârstnice motiv pentru care serviciile de îngrijire la domiciliu adresate persoanelor vârstnice atât din mediul urban cât și din mediul rural va avea în perioada următoare un trend crescător. Pentru dezvoltarea întreprinderii în viitor politica firmei va fi de reinvestire aproape integrală a profitului în dezvoltarea activității”, mai spun aceștia.

Asociația poate fi contactată la numărul de telefon 0748.515.256, dar și pe pagina de facebook Asociația „Grijile tale în seama noastră". Asociația este o întreprindere socială finanțată prin proiectul „STRUCTURI DE ECONOMIE SOCIALĂ SOLIDARE”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Fesan Elena

Acum 9 luni

Felicitări, este foarte importanta implicarea tuturor persoanelor disponibile! Prea multă suferință fizică dar mai ales psihică in familiile în care bunicii noștri dragi se simt abandonați! Ei sunt cei ce dăruiesc, fără să ceară nimic, doar puțină empatie! Doamne ajută să puteți aduce puțină mângâiere! Sărbători cu Pace, Sănătate și liniște sufletească!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus