Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
11°C

Elevii și studenții sibieni și-au stimulat creativitatea la concursul Arena Creației

Elevii și studenții sibieni și-au stimulat creativitatea la concursul Arena Creației

Peste 140 de elvi de liceu, școală gimanzială și studenți și-au pus imaginația la lucru, pentru a realiza lucrări inedite, în cadrul unui proiect-concurs de stimulare a creativității.

Prima ediție a concursului Arena Creației, derulat de Fundația Educația Mâine în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Educațională a adunat 47 de echipe de la patru licee din Sibiu – Liceul de Artă, Onisifor Ghibu, Pedagogic și C.N. Gheorghe Lazăr, Școala Gimnaziala „Nicolae Iorga” și Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Grupați în echipe de către trei elevi/studenți și un cadru didactic coordonator, echipele au avut de ales să realizeze lucrări din trei domenii: literatură, artă plastică și creație tehnico-științifică.

”Ediția din acest an a fost una pilot, dar am fost plăcut surprinși de numărul mare de echipe care s-au înscris. Iar lucrările au fost de o foarte bună calitate. Practic, prin acest concurs ne-am porpus realizarea unui cadru competitiv pentru stimularea creativității, a muncii în echipă și a abilităților de găsire de soluții optime și rapide a tinerilor sibieni. Dezvoltarea unei direcții de învățământ complementară curiculei școlare și universitare, orientată spre formarea de abilități practice prin punerea în valoare într-un mod creativ și competitiv a cunoștințelor dobândite în instituția de învățământ din care elevul sau studentul face parte, este ceea ce acest proiect își propune să inițieze prin concursul „Arena creației” anul acesta și să consolideze prin evoluția lui în anii următori. Implicarea cadrelor didactice din instituțiile de învățământ sibiene în activități extracuriculare prin stimularea competențelor creative, va avea ca efect asupra tinerilor conștientizarea importanței creației în dezvoltarea abilităților și competențelor lor pe termen lung”, a declarat George Moise, președintele Fundației Educația Mâine.

Toate lucrările realizate în cadrul proiectului se află în proces de jurizare, iar câștigătorii vor fi desemnați în 15 decembrie. Valoarea totală a premiilor este de 9000 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus