Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Ovidiu Ganț cere mutarea Consulatului General de la Bonn, la Dusseldorf: ”Este o reminiscență comunistă”

Ovidiu Ganț cere mutarea Consulatului General de la Bonn, la Dusseldorf: ”Este o reminiscență comunistă”

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț îi solicită ministrului de Externe, Bogdan Lucian Aurescu, printr-o interpelare depusă în 6 ianuarie, mutarea consulatului României de la Bonn la Dusseldorf.

”Consider că amplasamentul Consulatului General de la Bonn este o reminiscență comunistă la care trebuie să renunțăm. Cred că ar fi mult mai util ca acest consulat  general să fie mutat la Dusseldorf, capitala landului Nordrhein-Westfalen. Totodată, consider că Ministerul Afacerilor Externe ar trebui să aibă în vedere înființarea de consulate la Frankfurt, Hamburg și Hanovra”, a precizat deputatul într-o interpelare adresată ministrului de Externe.

Totodată, Ganț vrea să știe stadiul înființării Consulatului General de la Salzburg, precum și opinia ministrului legată de propunerile sale, cu privire de înființarea de noi consulate și mutarea celui din Bonn, capitala fostei Republici Federale Germane.

Deputatul FDGR a menționat că a făcut această interpelare în contextul în care MAE a inițiat în ultima perioadă un program de regândire a rețelei consulare, în special pentru cele din Italia, Spania și Marea Britanie, țări în care se află cei mai mulți români care au părăsit țara în ultimii 30 de ani.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 679

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 5 luni

Bonn a fost capitala RFG nu RDG. Va spun de atita timp: nici sasii nu mai sunt ce-au fost!
Raspunde

Erată

Acum 5 luni

Nu știam că Bonn este in fostul RDG.
Raspunde

Lavinia Bugneriu

Acum 5 luni

Sa-l mute in burgul nostru, aici la noi toata lumea e sasofila si iubim tot ce nu e romanesc! Bine, si pe doamna Turcan, dar ea e o fiica vrednica de trecutul glorios al Sibiului!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus