Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Italia extinde vaccinarea obligatorie angajaţilor din educaţie, administraţie, poliţie, armată şi servicii de urgenţă

Italia extinde vaccinarea obligatorie angajaţilor din educaţie, administraţie, poliţie, armată şi servicii de urgenţă

În Italia au intrat în vigoare măsuri suplimentare în ce priveşte obligaţia de vaccinare împotriva COVID-19, care le este impusă de miercuri angajaţilor din educaţie, administraţie, poliţie, armată şi servicii de urgenţă, transmite dpa, citat de Agerpres.

Guvernul italian a extins la sfârşitul lunii noiembrie obligativitatea vaccinării în faţa unui al patrulea val al epidemiei.

Angajaţii din domeniul medical, cărora le era cerută din aprilie vaccinarea, vor trebui să primească o doză booster.

În condiţiile în care certificatele de vaccinare au o valabilitate de 9 luni, dozele booster le vor fi necesare şi celorlalţi angajaţi pentru care vaccinarea este obligatorie, cu excepţia persoanelor cărora aceasta le este contraindicată medical.

Cei care nu se conformează obligaţiei de a se vaccina vor avea salariile suspendate şi pot fi amendaţi cu până la 1.000 de euro.

La 6 decembrie, guvernul înăsprise deja restricţiile, excluzându-i pe nevaccinaţi de la majoritatea activităţilor publice. Începând de săptămâna trecută, doar persoanele vaccinate sau care s-au vindecat de COVID-19 au acces în restaurante, săli de cinema, cluburi, stadioane.

Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la 15 ianuarie.

Restricţii au fost impuse şi în transportul public şi în hoteluri, unde este necesar aşa-numitul 'paşaport verde'.

Joi va începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani, mai scrie sursa citată.

În Italia, succesul eforturilor de a ţine sub control răspândirea coronavirusului se află în regres. Marţi, autorităţile sanitare au raportat 20.700 de cazuri noi de infectare şi 120 de decese. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Munteanu

Acum 6 luni

Cum adica? Suspenda salariile si ii si amendeaza? Asta-i dictatura curata! Pe pazesc fratii nostri de ginta latina de nu se revolta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus