Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Medicii Spitalului Militar pot să preia victime cu mai multe răni. Au sală de operații politraumă

Medicii Spitalului Militar pot să preia victime cu mai multe răni. Au sală de operații politraumă

Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Augustin” Sibiu are de acum posibilitatea să preia victime cu politraumatisme, din accidente, pe care le pot asista chirurgical în sala de operații politraumă.

Recepția aparaturii care intră în dotarea sălii de operații a avut loc luna aceasta. De asemenea, s-au efectuat lucrări de modernizare a sălii de operație care au inclus integrarea unui sistem modern de comunicații, achiziție de date și telemedicină.

”Aparatura de ultimă generație, care intră în dotarea sălii (masă de operații, lampă chirurgicală LED cu sistem video, platformă de electrochirurgie, etc.) va permite echipei chirurgicale complexe (chirurgie generală, ortopedie, chirurgie vasculară) să trateze cazuri de politraumatisme severe”, a declarat colonel medic dr. Ioan-Adrian Popențiu, șef secție Chirurgie generală la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.

Sala de operații politraumă este un proiect al Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Hai hui pe mai departe

Acum 2 ani

Bună treabă,La Mulți Ani 2022.Intrebare întrebătoare: Dacă ajungi la ei până la operație, există aparate de CT și RMN imediat?Sau aștepți până vine (sau se trezește) un medic de acasă?Sau trebuie să-ti "comenzi"singur un taxi- ambulanță să te ducă la Județean sa faci investigațiile înainte de operație???? Eu am avut în 2018 in 6 decembrie un accident de muncă la umărul stâng și mă ținut cu dureri acolo că nu aveau medic și nici aparatură.A trebuit să chem singur Ambulanță să mă ducă la Județean.Si coana doctor de la Militar primește spor de Gardă f.multi bani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus