Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Arafat: Agenţii economici riscă întreruperea activităţii, ca urmare a infectării personalului. Se recomandă mască și testare săptămânală

Arafat: Agenţii economici riscă întreruperea activităţii, ca urmare a infectării personalului. Se recomandă mască și testare săptămânală

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, i-a avertizat, miercuri, pe agenţii economici că riscă să îşi întrerupă activitatea, ca urmare a infectării unui mare număr de angajaţi, în cazul în care nu sunt respectate regulile sanitare.

"Unul din lucrurile grave ale acestei variante nu este numai un eventual impact pe sistemul sanitar - este impactul ei pe sectorul economic, care deja se vede în mai multe ţări. Şi anume, închide activităţi economice, prin îmbolnăvire în masă a personalului şi trimiterea lor la izolare, la domiciliu. Dacă colegii într-un birou nu poartă mască şi unul este infectat şi stau opt ore împreună, fără mască, la sfârşitul zilei sunt toţi infectaţi şi s-ar putea ca peste două zile să fie toţi trimişi la izolare şi biroul respectiv s-a închis. Acelaşi lucru într-un restaurant, acelaşi lucru într-un magazin", a arătat el în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Şeful DSU a subliniat că una dintre recomandările CNSU atât pentru administratorii infrastructurilor critice, cât şi pentru operatorii economici este respectarea cu stricteţe a regulilor de sănătate publică. Raed Arafat a adăugat că în caz contrar, aceştia riscă să îşi întrerupă activitatea economică, deoarece angajaţii vor intra în izolare.

"Această prevedere permite administratorilor infrastructurilor critice să emită nişte decizii în interiorul structurilor lor, în care să impună şi testare, şi măşti FFP2 în zonele aglomerate. Asta înseamnă birouri cu mai multe persoane, locuri în care se discută, săli de şedinţă. Una din infrastructurile critice este centrala nucleară, de exemplu. Nu îşi permite centrala nucleară să piardă oamenii în izolare şi să rămână fără ingineri şi fără personal, dacă se infectează mai mulţi deodată şi dacă trebuie să meargă în izolare, chiar şi la domiciliu", a spus el, potrivit sursei citate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus